Létrehozva: 2021-08-05 10:46:54

Nagyot kaszálhat a Tesla a Supercharger hálózat megnyitásával

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Az amerikai szövetségi kormány által létrehozott pénzügyi alap állhat a döntés hátterében.

A Tesla múlt hónapban hivatalosan is megerősítette, hogy még az idei év folyamán megnyitja Supercharger hálózatát a többi gyártó elektromos autói előtt is.

Elon Musk kifejtette, hogy a nyitás fokozatos lesz: először csak bizonyos területeken nyitnak, mielőtt globálisan kiterjesztenék a hozzáférést. Mint kiderült, az Egyesült Államok lesz az első piac, ahol a Supercharger hálózat megnyitja kapuit az összes villanyautó előtt, ennek pedig 7,5 milliárd oka van.

Egészen pontosan az a 7,5 milliárd dolláros pénzügyi alap, amelyet az amerikai szövetségi kormány hozott létre az elektromos töltőhálózat fejlesztésére az 1000 milliárd dollár összegű Bipartisan Infrastructure Bill részeként. 

Úgy tűnik ez az egyik – ha nem a legfőbb – oka annak, hogy a Tesla úgy döntött, más autógyártók elektromos járműveinek hozzáférést biztosít a Supercharger hálózatához.

Tesla Supercharger állomás

A közelmúltban véglegesített törvényjavaslat értelmében azok a töltőállomások részesülhetnek a finanszírozásból, amelyek „több gyártó járműveit szolgálják ki”, és „töltőcsatlakozót vagy olyan eszközöket biztosítanak az elektromos áram járművekbe töltéséhez, amelyek megfelelnek az iparág által elfogadott sztenderdeknek”. 

Ennek köszönhetően a Tesla igényt formálhat a 7,5 milliárd dollár egy részére, miután gyorstöltő hálózata hozzáférhetővé válik más autógyártók számára. 

Jelen pillanatban a Tesla Supercharger számít a világ legnagyobb töltőhálózatának, amely több mint 2700 helyszínen, több mint 25 ezer töltőfejjel üzemel. Magyarországon összesen 7 Supercharger állomás található: Fóton, Törökbálinton, Debrecenben, Miskolcon, Győrben, Szegeden, valamint Nagykanizsa mellett, Sormáson – összesen 26 töltőfejjel. 

töltőkábel egy Teslához csatlakoztatva

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs

 

Ajánlott cikkek: