Létrehozva: 2021-08-02 10:04:57

2022-ben debütál az Audi A6 e-tron sorozatgyártású verziója

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A tisztán elektromos A6-os 700 kilométeres hatótáv megtételére lesz képes.

Az Audi A6 e-tron koncepciójából, amelyet 2021 elején mutattak be a Sanghaji Autószalonon, már 2022-ben elkészülhet a sorozatgyártásba kész prototípus – erősítette meg az ingolstadti cég egyik szóvivője. Egyúttal arra is fény derült, hogy a négykarikások új elektromos modellje legkorábban 2023-ban érkezhet meg a szalonokba. 

A szóvivő azt is elárulta, hogy a Q6 e-tront 2022-ben mutatja be a német cég. Az eddig csak kémfotókon megörökített SUV az Audi és a Porsche által közösen fejlesztett Premium Platform Electric padlólemezre épül majd, akárcsak az A6 e-tron. 

Audi A6 e-tron koncepció szemből

Audi A6 e-tron koncepció hátulról

Ami a technikai paramétereket illeti, egyelőre annyi már most is biztos, hogy az A6 e-tron egy kétmotoros hajtáslánccal érkezik, mely 470 lóerős teljesítmény és 800 newtonméter forgatónyomaték leadására lesz képes. 

Az Audi elmondása szerint a villanyhajtású A6-os egyetlen feltöltéssel 700 kilométeres (435 mérföldes) hatótáv megtételére lesz képes a WLTP mérési ciklus szerint. A középre beépített 100 kilowattórás akkumulátorcsomag 270 kilowattos teljesítményig támogatja a gyorstöltést, így mindössze 10 perc alatt 300 kilométer megtételére elegendő energia pumpálható az akkuba. Emellett 5 százalékról kevesebb mint 25 perc alatt elérhető a 80 százalékos töltöttségi szint. 

A további részleteket minden bizonnyal csak a sorozatgyártásra szánt prototípus bemutatóján osztják meg a nagyérdeművel, ám erre már nem kell olyan sokat várni.

Audi A6 e-tron koncepció oldalról

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: