Létrehozva: 2021-07-30 20:45:00

Várakozásokon felül teljesített a Tesla 2021 második negyedévében

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az amerikai vállalat nyilvánosságra hozta a legfrissebb pénzügyi eredményekről szóló kimutatást. A számok alighanem Elon Musk vezérigazgatót is elégedettséggel töltik el.


Nyilvánosságra hozta a legfrissebb pénzügyi eredményekről szóló kimutatást a Tesla. A tőzsdei szakemberek 11,532 milliárd dolláros árbevételt, illetve 0,94 dolláros nyereséget jósoltak részvényenként. Nos, az elektromos autógyártó minden várakozást felülmúlóan teljesített 2021 második negyedévében.

Az amerikai vállalat több, mint 200 ezer járművet gyártott és értékesített, működési nyereségük meghaladta a 11 százalékos mutatót, az árbevétel 11,958 milliárd dollár, a részvényenként elért nyereségük pedig 1,45 dollár volt.

A Tesla az idei első negyedévben is a tőzsdei várakozásokat felülmúlva teljesített. Elon Musk vezérigazgató vállalata rekordot döntött az eladási mutatók terén. A Tesla modelljei iránti kereslet eltüntette a globális alkatrészhiányból fakadó kieséseket.

Tesla kormánya

A világ piacvezető elektromos autógyártója 2021 első három hónapjában 184 800 járművet értékesített, ami meghaladja a korábbi becsléseket. Az amerikai vállalat gyártási mutatói csekély mértékben emelkedtek a tavalyi utolsó negyedévhez képest.

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

Forrás:

Ajánlott cikkek: