Létrehozva: 2021-08-04 09:53:54

Kiemelkedő értékelést kapott az Xpeng G3 minősége a tulajdonsoktól

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Ez az első alkalom, hogy egy kínai gyártó autója végez az élen ebben a szegmensben.

Az Xpeng Motors G3 kompakt SUV-jának minőségét az akkumulátorral hajtott elektromos járművek szegmensében kiváló minősítéssel jutalmazták a tulajdonosok visszajelzései és tapasztalatai alapján – derül ki a J.D. Power 2021-es China New Energy Vehicle Initial Quality Study című tanulmányából.

Ennek köszönhetően az Xpeng G3 lett az első, kínai gyártótól származó modell, amely elnyerte a legmagasabb minősítést ebben a szegmensben. Ráadásul a tulajdonosok szerint vezetési élmény, az infotainment rendszer vagy az ülések tekintetében is a felülmúlja a rivális modelleket.

A kutatás 3976 olyan tulajdonos értékelése alapján készült, akik 2020 szeptembere és 2021 márciusa között vásárolták autóikat. A tanulmány 28 gyártó 50 modelljét vizsgálta Kínában. 

tisztán elektromos Xpeng G3 SUV szemből

tisztán elektromos Xpeng G3 SUV hátulról

„A G3 minősítése is azt tükrözi, hogy a fogyasztók elismerik a minőséget és intelligens technológiát. A legmagasabb, 92,2 százalékos összpontszámot kapta az elektromos járművek közül a kínai új autóértékelési program (C-NCAP) biztonsági tesztjében; és a legmagasabb G (jó) pontszámokat az utasok, a gyalogosok és a járművek kiegészítő biztonságának tekintetében a Kínai Autóipari Biztonsági Index (CIASI) töréstesztjén” – olvasható az Xpeng sajtóközleményében. 

Az XPILOT 2.5-tel szerelt G3 a kategóriájában a leghatékonyabb autonóm vezetéstámogató rendszerrel rendelkezik, többek között automatikus parkolási funkciójával, valamint az Xpeng saját fejlesztésű intelligens Xmart OS operációs rendszerével, amelyet mesterséges intelligencián alapuló hangsegéd támogat. 

Mióta 2018 decemberében megkezdődött a forgalmazása, a G3 a második legkeresettebb tisztán elektromos SUV-vá vált Kínában. 

tisztán elektromos Xpeng G3 SUV utastere

 

Forrás:

InsideEVs

 

Ajánlott cikkek: