Létrehozva: 2021-08-03 10:30:32

Az i4 M50 lett a BMW első tisztán elektromos biztonsági autója

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A négyajtós szedán az i8 helyét veszi át, mint a MotoE-világkupa hivatalos Safety Carja.


Megérkezett a BMW első tisztán elektromos biztonsági autója, az i4 M50, amely augusztus 15-én debütál a MotoE-világkupa Osztrák Nagydíján a Red Bull Ringen. 

Az i4 M50 a BMW i8 helyét veszi át, mint a MotoGP villanyhajtású betétsorozatának hivatalos Safety Carja. A MotoE új biztonsági autó annak a BMW i4 M50-nek az alapjaira készült, amely idén novemberben érkezik meg a szalonokba. 

Bár nem egy teljesértékű M-es BMW, ennek ellenére az i4 M50 utcai verziója azért így is brutálisan erős. Az eAWD összkerékhajtású rendszer és a két villanymotor (tengelyenként egy-egy) együttesen 536 lóerős teljesítmény és 795 newtonméter forgatónyomaték leadására képes, a szükséges energiát pedig egy 83,9 kilowattórás akkumulátorcsomag biztosítja. 

BMW i4 M50 MotoE biztonsági autó szemből

BMW i4 M50 MotoE biztonsági autó hátulról

Az i4 M50 mindössze 3,9 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra gyorsulni Sport Boost módban. Ezen paramétereknek köszönhetően a bajor gyártó úgy véli, a széria BMW i4 M50 egy tökéletes választás ahhoz, hogy a MotoE bajnokság biztonsági autójának kiindulási alapja legyen. 

Bár a BMW nem részletezte az új Safety Car és a szériamodell közötti különbségeket, a mattszürke külsőt neonzöld kiegészítőkkel és feliratokkal látták el, a lökhárítón és az ajtókon megjelennek az M divízió színei, az autó tetejére pedig fényhíd került. 

BMW i4 M50 MotoE biztonsági autó oldalról

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs

 

Ajánlott cikkek: