Létrehozva: 2017-08-02 16:29:00

Az Aston Martinhoz igazol az ex-Ferraris

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Joerg Ross-t sikerült megszerezniük a briteknek, akinek már eddigis komoly tapasztalatai voltak az autógyártás terén


Az Aston Martin átcsábította a korábban a Ferrarinál és a Maseratinál is dolgozó Joerg Rosst, aki ezentúl az Aston Martin fejlesztéseit fogja felügyelni a motorok, váltók és a villanymotorok terén. Ross 25 éves mérnöki tapasztalattal rendelkezik, ebből 16-ot az olaszoknál töltött el, olyan top helyeken, mint például a Ferrari Forma-1-es csapatánál, de a Fordnál is megfordult korábban.

Joerg Ross az Aston Martin csapatában

Az Aston Martinnak a Maseratitól sikerült átcsábítania, ahol a fejlett hajtásláncokért felelős mérnökcsapat vezetője volt 2014 óta. Max Szwaj, az Aston Martin alelnöke és vezető technikusa azt mondta:

„Örömmel üdvözöljük Joerg-öt az Aston Martin csapatánál. Tekintélyes tudása és tapasztalata felbecsülhetetlen értékű lesz a műszaki csapatnak, miközben a piacot felkészítjük a következő generációs Aston Martin autókra.”

Az Aston Martin 2 éven belül piacra fogja dobni a legelső teljesen elektromos autóját, a RapidE-t, amit 2015 októberében jelentettek be először, idén pedig már azt is megerősítették, hogy 2019-től gyártásba kerül. A RapidE várhatóan 1000 LE-s teljesítménnyel fog rendelkezni, amit négy darab elektromos motor fog biztosítani neki. Ross fogja felügyelni az elektromos Aston Martin hajtáslánc fejlesztését.

Az első teljesen elektromos Aston Martin a RapidE lesz

Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója korábban elmondta, hogy a cége felismerte az elektromos autózás jelentőségét, ezért belekezdenek a hibrid és az elektromos technológiák erőteljes fejlesztésébe. Ezek mellett a hagyományos motortechnológiába is sokat invesztált az utóbbi időben, amiből végülis megszületett az első turbós V12-es motorjuk, amit a DB11 használ.

Ross így nyilatkozott az új pozíciójáról az Aston Martinnál:

„El vagyok ragadtatva, hogy csatlakozhattam az Aston Martinhoz, főleg ilyen izgalmas időkben. A vállalat most egy jelentős fordulóponton van túl, amikor is bejelentette az első teljesen elektromos autóját, a RapidE-t. Izgatott vagyok, hogy részt vehetek az Aston Martin elkövetkező autóinak fejlesztéseiben.”

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink: