Létrehozva: 2017-07-19 11:19:00

Bemutatták az új Mercedes X-osztályt

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Végre leleplezték tegnap, július 18-án a Mercedes X-osztályt, ami egy régi lyukat hivatott betölteni a palettán


Hiába, volt itt már SUV-őrület, ami a mai napig tombol, arra már eddig is volt kínálata a Mercedes-Benznek. Igaz, ott is jelentős az átalakulás az elmúlt 20 évben, megszűnt 18 év és 3 generáció után 2015-ben az ML-osztály, de az autóipar már csak ilyen. Ellenben még nem láthattál stuttgarti-csillagos pickupot, legalábbis eddig.

Bemutatták az új Mercedes X-osztályt

Az új X-osztály nem új technológiára, hanem a Nissan Navara NP300-as platformjára épül, több mint egy tonna hasznos terhe lehet, valamint 3,5 tonna vontatására képes, így nem fog lemaradni a hasonló kategóriájú pickupok között ezekkel az értékekkel.

Bemutatták az új Mercedes X-osztályt

Számos motorral lehet majd kapni, elsősorban nyilván dízel-kivitelben, egy 160 és egy 190 LE-s V6-os lesz a fő erőforrás, de egyes piacokra benzinesként is kapható lesz. Mivel mégiscsak egy pickupról van szó, mindegyik el lesz látva a Mercedes 4Matic összkerékhajtásával, valamint három kárpitozási lehetőség közül választhatsz, ha meg szeretnéd vásárolni (Pure, Progressive, Power).

Bemutatták az új Mercedes X-osztályt

A Mercedes-Benz Észak-Amerikán és Ázsián kívül az egész világon fogja forgalmazni az X-osztályt, és ha már a szalonokban fog állni, jó eséllyel egy 13-15 milliós árcédulát fogsz találni rajta… már az alapfelszereltségű példányon!

Alább a videó, milyen is volt tegnap az X-osztály showja Fokvárosban:

Forrás:

Motortrend