Létrehozva: 2017-07-28 09:18:00

Lassan kigördül az első kombi Porsche Panamera

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Megkezdték a Porsche Panamera Sport Turismo gyártását Lipcsében, az újdonsült tulajdonosok már tűkön ülve várakoznak


Idén márciusban mutatták be a Porsche Panamera Sport Turismót, amely most az 500 millió eurós bővítésen átesett német gyárban készül sorozatgyártásban. A 400 hektáros üzemben a Panamérák mellett Macanok és Cayenne-ek is készülnek: 4 ezer alkalmazottat foglalkoztat a gyár, ahol tavaly több mint 158 ezer autót raktak össze.

Porsche Panamera Sport Turismo gyártás

A Porsche Panamera Sport Turismo a B-oszlopig teljesen azonos az alapmodellel, innentől viszont kevésbé lejt a tetővonal. Alaphelyzetben 520 liternyi csomagnak van hely, de a zöld rendszámos E-Hybrid változattal csak 425 liter a férőhely. Az ülések lehajthatóak, 1390 literre bővíthető a térfogat, a hibrid esetében ez 1295 liter. Ha ez is kevés lenne, akkor választhatsz a Macan vagy a Cayenne kínálatából, amik már a SUV-ok kategóriáját népesítik.

Porsche Panamera Sport Turismo

A 3 literes biturbó V6-os erőforrásból 330 ill. 440 lóerős változatot szerelnek a Sport Turismóba, a 4 literes biturbó V8-as benzinmotor pedig 550 lóerőt produkál majd. A dízel V8-as erőforrás 440 lóerőt, a hibrid pedig 462 lóerőt szabadít ránk. A több mint 5 méter hosszú légrugós kombi egy spéci hátsó szárnnyal is fel lesz vértezve, amely sebességtől és beállítástól függően háromféle pozíciót vehet fel.

Porsche Panamera Sport Turismo beltér

A zuffenhauseni kombi alapára 30 millió forint, a legerősebb Turbo változatért pedig minimum 50 milliót is elkérhetnek a németek.

Forrás:

HVG 

Ajánlott cikkeink: