Létrehozva: 2021-11-02 13:20:48

Volkswagen: nem a felzárkózás a cél, hanem hogy ne maradjunk le a Tesla mögött

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A Tesla huszadannyi autót értékesít évente, mint a teljes Volkswagen-csoport.

A Tesla piaci értéke átlépte az 1 milliárd dolláros küszöböt, új eladási rekordot döntött Európában és története legnagyobb, 100 ezer autóra szóló megrendelését kapta a Hertz autókölcsönzőtől. Eközben a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess az eladási számok csökkenéséről és a negyedéves profit visszaeséséről számolt be. 

„A Tesla jelenlegi eredményei nagyon egyértelmű üzenetet hordoznak. Fel kell készülnünk arra, hogy az autóiparon belüli verseny egy teljesen új szintre emelkedik” – fejtette ki Diess a VW harmadik negyedévre vonatkozó teljesítményének ismertetése során.

Diess, aki kiváló kapcsolatot ápol a Tesla vezérigazgatójával, felvázolta a német konszern terveit a jövővel kapcsolatban, köztük hat vadonatúj akkumulátorgyár létrehozását Európában. A német szakember kijelentette, hogy 2025-re a világ elsőszámú elektromosautó-gyártójává akarnak előlépni. 

Az autóipar egészét sújtó globális chip-hiány jelentősen megakasztotta a gyártási folyamatokat, és komoly kiesést eredményezett a gyártás volumenében.  

A Tesla jelen pillanatban hatszor akkora értéket képvisel, mint a komplett Volkswagen-csoport,nak ellenére, hogy a kaliforniai cég éves szinten csupán huszadannyi járművet értékesít, mint a német konszern. Ráadásul szeptemberben a Model 3 lett az első tisztán elektromos autó, amely az eladási toplista élén tudott végezni Európában. Így Diess szerint jelenleg nem a felzárkózás a cél, hanem hogy képesek legyenek tartani a lépést a Teslával. 

A VW vezetője szerint azzal, hogy a Tesla Giga Berlin hamarosan megkezdi a termelést, a helyi gyártókat is komolyabb munkára kényszeríti majd, ezáltal megpróbálják ledolgozni a lemaradásukat a kaliforniai céggel szemben. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe

 

Ajánlott cikkek: