Létrehozva: 2021-10-29 11:27:57

Csak bizonyos BMW modellekhez érhető el a head-up display a chip-hiány miatt

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A változás az 5-ös és 7-es szériát egyelőre nem érinti.

A globális chip-hiány következtében a BMW számos új modelljének esetében kénytelen volt lemondani a head-up display kijelzőről.  

A Bimmer Today legfrissebb beszámolójából kiderül, hogy a lézerfényszórót, a szelektív fényszórófunkciót, a vezetési asszisztens rendszereket és különféle kényelmi funkciókat tartalmazó Innovation csomagból kikerült a head-up display a 3-as széria esetében. A HUD elhagyásának köszönhetően az eddigi 3650 eurós (aktuális árfolyamon átszámolva 1,3 millió forintos) ár helyett 2500 eurót (910 ezer forintot) kell fizetni a csomagért. A kijelző jelenleg csak az M340i, M340d és 330e modellek esetében érhető el. 

A változás a 3-as szérián túl a BMW több más modelljét is érinti. A 4-es sorozat esetében az M440i és M440d verziókban, míg az X3 és X4 esetében kizárólag az M40i, M40d és 30e változatokhoz kapható a head-up display.

Hasonló a helyzet a Z4 Roadster, az 1-es és 2-es széria esetében is, ahol már csak az M Performance kivitelhez lehet HUD-t rendelni. A felsőbb kategóriás modelleket, mint például az 5-ös vagy 7-es sorozatot úgy tűnik, a chip-hiány miatti korlátozás nem érinti.

A BMW egyelőre nem adott ki hivatalos tájékoztatást azzal kapcsolatban, várhatóan mikorra oldódhat meg a helyzet. Azonban a német sajtóorgánum információi szerint egyes vásárlók már februárban tájékoztatást kaptak arról, hogy a head-up display és az egyes modellekhez kínált Harman Kardon audiorendszer esetében is korlátozások várhatóak. 

head-up display

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Carscoops

 

Ajánlott cikkek: