Létrehozva: 2017-05-03 10:10:00

Peugeot alapra készül az új Opel Corsa

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A jelenlegi Corsára ráférne már némi vérfrissítés. Nem kell sokat várni, érkezik a Peugeot alapokon nyugvó új modell.


Az első generációs Corsa A 1982-ben jelent meg, a német gyártó egyik legsikeresebb modelljét azóta már több mint 13 millió példányban értékesítették. A Corsa E 2014-ben látott napvilágot, de nem nevezhető új modellnek mivel csak a 2006-os Corsa D felvarrott változatának nevezhető.

Opel Corsa

Egy német lap, az AllgemeineZeitungMainz szerint, az anyacég PSA kompakt platformjára és technolgiájára fog épülni, a GM alapok helyett tehát a költséghatékonyabb PSA-génekre esett a választás.

Az új Corsa három- és négyhengeres, benzines és dízelmotorokkal lesz majd elérhető, várhatóan 2019-től. A Crossland X, a Grandland X és a Combo után ez lesz a negyedik Opel, melyet a PSA-val együtt fejlesztenek. A gyártás az Opel spanyol üzemében fog majd folyni, Zaragozában.

Opel Corsa 2019

A Corsa E leváltására bizony már szükség van, ebben a helyzetben egy év késlekedés is hosszú időnek számít, különösen úgy, hogy a konkurens márkák kisautói is folyamatos frissítéseken mennek keresztül, a Volkwagen Polo és a Ford Fiesta következő generációja is hamarosan napvilágot lát.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: