Létrehozva: 2022-02-01 13:19:57

Megvan az Alfa Romeo Tonale bemutatójának dátuma

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Hatalmas titkolózás övezi, hogy milyen hajtáslánccal lesz elérhető az új crossover.

Az Alfa Romeo február 8-án fogja leleplezni a Tonale névre keresztelt szubkompakt crossovert. Ez azt jelenti, hogy kicsivel több mint egy hét múlva már álcázás nélkül is láthatjuk majd az olasz cég régóta várt modelljét. 

A milánói autógyártó a Twitteren tett közzé egy rövid kedvcsinálót a Tonaléhoz, amelyben az autó néhány részletét láthatjuk közvetlen közelről. A kormány, az ülés fejtámlája, valamint a karosszérián elhelyezett olasz zászló nem sok betekintést nyújt abba, hogyan fog kinézni az új crossover, helyette azonban a kémfotók alapján egész jó képet kaphatunk a modellről. 

A legfrissebb fotók tanúsága alapján a Tonale teljesen digitális műszeregységgel rendelkezik. Ezt a részletet az Alfa Romeo korábbi előzetese is megerősíti, amelyben a multifunkciós „Cannocchiale” egységet mutatják be. A fotókon látható a szabadon lebegő infotainment képernyő, valamint a rendszer főmenüje is.

Ami a külsőt illeti, a crossover a 159-re emlékeztető, LED-es nappali menetfényekkel rendelkezik. Emellett a lökhárítóhoz minden bizonnyal a Stelvio szolgáltatta az inspirációt, míg a fényszórók között elhelyezett hűtőmaszk szögletesebb kialakítást kapott. 

Az olasz cég egyelőre rendkívül szűkszavúnak bizonyult, ami a hajtáslánccal kapcsolatos adatokat illeti. A crossover minden bizonnyal a 2019-ben bemutatott koncepcióhoz hasonlóan egy 1,3 literes motorral szerelt, turbófeltöltős plug-in hibrid rendszerrel fog rendelkezni. A bennfentesek azt is tudni vélik, hogy a Tonale elérhető lesz turbós négyhengeres, mild-hibrid és turbódízel hajtáslánccal is. Az Alfa új modellje várhatóan az Audi Q3, a BMW X1 és a Mercedes-Benz GLA nagy riválisa lehet.

Weboldalunkon is elérhetőek az Alfa Romeo modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1