Létrehozva: 2022-01-31 14:51:14

Megkezdődött a Volkswagen ID.5 gyártása Németországban

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Ezzel befejeződött a zwickaui gyár átalakítása, ahol mostantól kizárólag elektromos autók készülnek.

A Volkswagen bejelentette, hogy hivatalosan is megkezdődött a tisztán elektromos Volkswagen ID.5, és az ID.5 GTX sorozatgyártása a németországi Zwickauban. 

Az ID.5 piacra dobása a vártnál tovább tartott, mivel a próbagyártás csaknem egy éve – 2021 februárjának közepén – indult. A hírek szerint ez az alapanyagok akadozó ellátásának, valamint a globális chiphiánynak köszönhető, amelyek miatt a VW egy időre kénytelen volt leállítani az üzemet tavaly novemberben. 

Ezzel az ID.5 mellett további öt, a MEB-platformra épülő modell készül még a zwickaui üzemben:

  • Volkswagen ID.3
  • Volkswagen ID.4 (és ID.4 GTX)
  • Audi Q4 e-tron
  • Audi Q4 Sportback e-tron
  • Cupra Born

Ezzel befejeződött a Volkswagen zwickaui gyárának átalakítása, amely az első olyan nagy volumenű üzemnek számít az autógyártók között, amely a belső égésű motoros autókról teljes egészében az elektromos járművekre váltott.

Volkswagen ID.5 szemből és hátulról

Ez a folyamat 26 hónapig tartott, és 2018 óta nagyságrendileg 1,2 milliárd eurót költöttek az átalakításra. A tervek szerint a hat modellből éves szinten 330 ezer darab fog készülni Zwickauban. 

A hivatalos sajtóanyag szerint 2021-ben mintegy 180 ezer autó készült a zwickaui gyárban, így a 2022-es célt a termelési mennyiség növelése jelenti. A vállalat úgy számol, hogy a márka teljes globális gyártókapacitása eléri majd az 1,2 millió darabot Európában, az USA-ban és Kínában. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs