Létrehozva: 2021-12-22 13:54:47

Már el is készült néhány Model Y a Giga Berlinben?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A cég első európai gyára még nem kapta meg a gyártás megkezdéséhez szükséges jóváhagyást.


A flybrandenburg YouTube-csatorna által készített drónfelvételeken számos Tesla Model Y is feltűnik a Gigafactory Berlin területén. A gyártósorok a várakozások szerint bármelyik nap megkezdhetik a termelést, de a hivatalos környezetvédelmi jóváhagyás még függőben van.

Az elmúlt évben a Tesla rengeteg bürokratikus akadályba ütközött első európai gyárának építése során. Legutóbb a környezetvédelmi csoportoknak sikerült elérniük a projekt nyilvános véleményezési időszakának meghosszabbítását, ami további egy hónappal késleltette a végleges jóváhagyást. Ez az időszak a múlt hónapban zárult le, és a hírek szerint a Tesla bármelyik pillanatban megkaphatja a gyár megnyitásához szükséges engedélyt. 

A Környezetvédelmi Minisztérium megerősítette, hogy még mindig az online konzultáció során benyújtott anyagok felülvizsgálata zajlik, ugyanakkor a Tesla eddig még nem adta át a jóváhagyáshoz szükséges összes dokumentumot a hatóságok részére. 

Axel Vogel, Brandenburg környezetvédelmi minisztere hasonlóan nyilatkozott és megerősítette, az engedély kiadásához egyelőre még nem áll rendelkezésre az összes szükséges hivatalos dokumentáció. 

Bár több kormányzati tisztviselő is kifejtette álláspontját a Tesla projektjével kapcsolatban, egyikük sem akart jóslatokba bocsátkozni a környezetvédelmi jóváhagyás végső határidejét illetően.

Azonban úgy tűnik, időközben a Tesla nem tétlenkedik, hiszen a Giga Berlin területén több Model Y is felfedezhető. A drónfelvételek tanúsága alapján a kaliforniai cég már elkezdte az üzem bejáratását és a gyártási munkát a próbadarabokkal.  

A Tesla célja az volt, hogy még az év vége előtt beindítsa a Model Y gyártását Berlinben, ám erre egyre kisebb az esély. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Electrek