Létrehozva: 2021-12-21 15:24:29

Három fontos vezető távozik a Ferraritól

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A szervezeti átalakítás célja az innováció ösztönzése és a folyamatok optimalizálása.


A Ferrari bejelentette, hogy három topmenedzser is távozik a maranellói autógyártótól, mivel a vállalat egy új szervezeti struktúrát vezet be 2022-től.

A három vezető között van Michael Leiters technológiai vezérigazgató, aki a Ferrari első hibrid autóinak fejlesztését felügyelte. A 2019 óta forgalmazott SF90 Stradale az olasz cég első plug-in hibrid modellje, míg az első V6-os konnektoros hibrid, a 296 GTB ez idei év elején debütált.

Leiters 2014-ben érkezett a Ferrarihoz a Porschétól. A másik két távozó vezető a gyártási igazgató, Vincenzo Regazzoni, valamint a márkadiverzifikációs vezérigazgató, Nicola Boari. 

A Ferrari új vezérigazgatója, Benedetto Vigna júniusban vette át az olasz autógyártó irányítását azzal a célkitűzéssel, hogy a patinás céget az elektromobilitás irányába terelje. A vállalat vezetőségének átszervezése a szakember első jelentős lépése.

A Ferrarinak jelenleg nincs tisztán elektromos modellje. A cég az első akkumulátoros villanyautója a tervek szerint 2025-ben kerül piacra. Vigna a francia-olasz STMicrolectronics chipgyártótól érkezett a Ferrarihoz, miután a korábbi vezérigazgató, Louis Camilleri mindössze két és fél évet követően 2020 decemberében nyugdíjba vonult.

A maranellói gyártó elmondta, az átszervezés célja, hogy ösztönözzék az innovációt és optimalizálják a folyamatokat. Az új szervezeti struktúrát január 10-én fogják részletesen ismertetni.

Weboldalunkon is elérhetőek a Ferrari modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe