Létrehozva: 2021-12-20 12:44:43

A Volkswagen 2022-ben még az ideinél is kevesebb autót fog gyártani

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A német cég várakozásai szerint a globális chip-hiány csak 2023-ban enyhülhet.


A Volkswagen arra számít, hogy 2022-ben még az ideinél is kevesebb autót fog gyártani az egész iparágat sújtó globális chiphiány következtében – olvasható a Manager Magazin beszámolójában.

A német gyártó - amely a múlt hét folyamán az előzetes 9,3 millióról 9 millióra csökkentette a 2021-es eladásokra vonatkozó kilátásait - úgy számol, hogy a félvezetők hiánya legkorábban csak 2023-ban oldódhat meg. 

A legpesszimistább jóslatok alapján a VW értékesítési adatai akár 8 millió példányra is visszaeshetnek jövőre, ám ha minden jól alakul, vélhetően a 2023-as számok akkor is jócskán elmaradnak majd az idei eredményektől. 

A Volkswagen nem kívánta kommentálni a felröppent híreket, ám kifejtette, hogy 2022-ben az ellátási helyzet enyhülésével kalkulál, de az év első fele továbbra is nagyon bizonytalan lehet.

A BWM és a Daimler is úgy számol, a chiphiány 2022-ben is jelentős hatással lesz az autógyártás volumenére. Oliver Blume, a bajor cég vezérigazgatója egy friss interjúban elmondta, téved, aki úgy gondolja, hogy a krízis jövőre enyhülni fog. 

A cégek igyekeznek kreatív megoldásokkal áthidalni a félvezetők hiánya következtében kialakult nehézségeket. A Porsche kifejtette, a chip-hiány rámutatott annak szükségességére, hogy az autógyártók a saját kezükbe vegyék a mikrochip gyártást is. 

A chip-hiány nem érinti a weboldalunkat, ahol továbbra is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Reuters