Létrehozva: 2022-02-22 14:01:56

Kiszivárogtak az első képek a Ferrari Purosangue SUV-ról

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A hangsúlyt a teljesítményre és a kiváló kezelhetőségre helyezték.


A Ferrari az idei évben ringbe száll a teljesítményorientált SUV-k piacán, most pedig az első, álcázás nélküli fotók is megjelentek a közösségi médiában a Purosangue névre keresztelt modellről, amelyet hamarosan hivatalosan is bemutatnak majd. 

Ahogy azt a prototípusok tesztelésekor készült felvételek alapján is sejteni lehet, a Purosangue sokkal inkább egy GT ihletésű formatervvel rendelkezik, mint a szegmens többi autója. A modell orrán C-betűt formázó fényszórók kaptak helyet, akárcsak a Ferrari SF90 esetében, míg az SUV hátulján végigfutó lámpatest kialakítás a Roma coupét idézi. 

A motorháztető alacsony vonala arra enged következtetni, hogy a jobb súlyelosztás érdekében a motort minél inkább hátratolták, ami a 812 Superfast motorelrendezésére emlékeztet. 

A maranellói cég várhatóan az idei év második felében leplezi le hivatalosan első SUV-ját, amit a Purosangue (olaszul: telivér) kódnév alatt fejlesztenek és azt ígérik, a piacon lévő semmilyen más teljesítményorientelt vagy ultraluxus SUV-hoz sem fog hasonlítani (mint például az Aston Martin DBX, a Bentley Bentayga, a Lamborghini Urus vagy a Rolls-Royce Cullinan). 

A 175-ös belső kódnévvel ellátott modell egyike annak a 15 új, 2023-ig érkező Ferrarinak, amelyek érkezését tavaly jelentették be. Ezek az autók két egyedi padlólemezre fognak épülni, amelyek két jól elhatárolható modellszériát, a középmotoros szuperautókat, valamint az GT-stílusú autókat adják majd. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Ferrari modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!