Létrehozva: 2022-02-18 12:25:33

A Huaweitől venne önvezetőtechnológiát a Volkswagen

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A kínai techcég célja, hogy 2025-ig kifejlessze a sofőr nélküli, teljesen autonóm autók technológiáját.


A Volkswagen-csoport és a kínai Huawei tárgyalásokat folytat egy autonóm vezetési egység beszerzéséről – olvasható a német Manager Magazin bennfentes forrásokra hivatkozó beszámolójában.

A VW vezetői több hónapja tárgyalnak az ügyletről, amely olyan technológiai rendszereket érint, amelyekben a német konszern még nem rendelkezik jártassággal.

Az autógyártók és a technológiai vállalatok dollármilliárdokat fektetnek be az autonóm vezetés fejlesztésébe, hogy mielőbb vezető szerepet tölthessenek be azon a területen, amelyre a szakemberek egyöntetűen úgy tekintetnek, mint a mobilitás jövőjére.

Volkswagen vezetés közbenA Huawei arra törekszik, hogy 2025-ig kifejlessze a sofőr nélküli, teljesen autonóm autók technológiáját, mondta tavaly Wang Jun, a vállalat intelligens járművekért felelős üzletágának vezetője.

A Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess szerdán úgy nyilatkozott, meglátása szerint az autóiparban 25 éven belül széles körben el fog terjedni az autonóm vezetés. Ezért a német konszern olyan, stratégiai jelentőségű új együttműködéseket kíván kötni, melyek lehetővé teszik számára, hogy önellátóvá váljon a különféle szoftvereket illetően.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe