Létrehozva: 2022-02-17 13:43:20

Kiderült, mikor érkezik a Maserati új SUV-ja

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A globális chiphiány miatt el kellett halasztani a tavaly novemberre tervezett bemutatót.


A Maserati hivatalosan is bejelentette, hogy vadonatúj modellje, a Grecale bemutatójára március 22-én fog sor kerülni. Az eredeti tervek szerint a modenai gyártó tavaly novemberben leplezte volna le az SUV-t, ám az egész autóipart sújtó globális chiphiány miatt kénytelenek voltak módosítani a menetrenden. 

A Maserati új modellje az anyacég, a Stellantis Cassinóban található üzemében készül majd Olaszországban, ahol jelenleg az Alfa Romeo Stelvio SUV-t és Giulia szedánt is gyártják. A Grecale alapját a Stellantis Giorgio pletformja fogja jelenteni. Ugyanezt használja a Stelvio is.

Maserato GrecalePaletta tekintetében a Grecale a Maserati Levante alatt foglal majd helyet, és a tervek szerint olyan modellek riválisa lehet majd, mint a Porsche Macan és a BMW X3. 

Az olasz cég azt is elárulta, hogy hamarosan tisztán elektromos verziós is készül majd az új SUV-ból. A múlt héten az Alfa Romeo leplezte le legújabb autóját, a Tonale névre keresztelt kompakt crossovert, amelynek a bemutatóját ugyancsak 2021-re tervezték.

Weboldalunkon is elérhetőek a Maserati modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe