Létrehozva: 2022-02-09 13:19:58

Borúsan látja az idei évet a Volkswagen

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A wolfsburgi cég szerint a globális chiphiány 2022-ben sem fog teljesen megoldódni.


A Volkswagen nem számít arra, hogy az egész autóipart sújtó globális chiphiány 2022-ben megoldódhat. A kialakult helyzet némileg enyhülhet az év második felében – nyilatkozta Mark Aksel, a wolfsburgi cég igazgatótanácsának tagja a német Automobilwoche című autóipari magazinnak. 

A beszerzésért felelős szakember elmondta, a változékony helyzet még a legoptimistább várakozások szerint is hatással lesz a cég munkájára az idei év első felében, de reálisan nézve nem várható, hogy az alkatrészhiány miatt kialakult helyzet 2022-ben rendeződjön. 

Aksel elmondta, a nehézségek hátterében egyértelműen strukturális problémák állnak, és az autók iránti kereslet továbbra is növekedni fog. 

Volkswagen embléma

Éppen ezért ahelyett, hogy a Volkswagen a késedelmesen teljesítő chipbeszállítóktól kártérítést követelt volna, a hangsúlyt a szorosabb együttműködésre helyezték ezekkel a cégekkel annak érdekében, hogy optimalizálják a folyamatokat és az ellátást. 

Minden bizonnyal 2023-ban már könnyebb lesz az autógyártók élete, ugyanis jövőre már több félvezetőgyártási-kapacitás lesz elérhető – mondta Aksel.

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Reuters