Létrehozva: 2022-02-07 13:08:03

A Jaguar kifejezetten villanyautóknak szánt padlólemezt fejleszt

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A brit cég 2025-től tisztán elektromos luxusmárkává kíván válni.


Elég gyengén teljesített az elmúlt években a Jaguar az eladások tekintetében, épp akkor, amikor az iparág történetének egyik legnagyobb átalakulási folyamatán megy keresztül és áll át az elektromobilitásra. A brit gyártó most bejelentette, hogy 2025-től egy vadonatúj, tisztán elektromos modellcsaládot fog piacra dobni. Ennek jegyében a cég egy kifejezetten elektromos autók számára fejlesztett platformot hoz létre.

Az új, Panthera névre keresztelt padlólemezt Adrian Mardell, a Jaguar pénzügyi igazgatója mutatta be a befektetőknek. Elmondta, ahhoz, hogy a cég képes legyen felvenni a versenyt az olyan riválisokkal, mint a Bentley vagy az Aston Martin, saját platformra van szükség. Ez az új architektúra lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a saját igényei szerint alakítsa ki a platform képességeit és kihozza a maximumot a Pantherára épülő villanyautókból.

Jaguar i-Pace elektromos autó

Thierry Bollore, a Jaguar vezérigazgatója kifejtette, annak érdekében, hogy a vállalat modelljei képesek legyenek kitűnni a tömegből, egyedinek és különbözőnek kell lenniük, valamint dizájn és stílus tekintetében teljesen új úton kell elindulniuk. 

Francia lapértesülések szerint a brit gyártó egészen 2025-ig nem fog egyetlen új autót sem bemutatni. Ez minden bizonnyal annak köszönhető, hogy a vállalat az elektromos átalakításra kívánja koncentrálni energiáit.  

Weboldalunkon is elérhetőek a Jaguar modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1