Létrehozva: 2022-04-19 13:58:56

BMW: rossz ötlet csak a villanyautókra koncentrálni

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Oliver Zipse szerint a gyártók termelése könnyen néhány országtól válhat függővé.


Az autógyártók elképesztő összegeket költenek a tisztán elektromos hajtású járművek fejlesztésére. Ez alól a BMW sem számít kivételnek, és a bajor márka kínálatában egyre nagyobb teret kapnak a villanyos modellek a hagyományos belső égésű motoros autókkal szemben.

Oliver Zipse, a BMW vezérigazgatója elmondta, bár az elektromos autók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, óvatosan kell kezelni a villanyosítást. A szakember meglátása szerint hibát követnek el azok a gyártók, akik mielőbb át kívánnak állni a kizárólag tisztán elektromos modellek gyártására.

Zipse a Reutersnek nyilatkozva azt kifejtette, különös óvatosságra int, hogy egy gyártó minél inkább elkötelezi magát a villanyautókkal kapcsolatban, annál inkább függővé válik néhány országtól. Ugyanis az elektromos járművek gyártásához szükséges alapanyagok jelentős része rendkívül ritkának számít, és kitermelésük csupán néhány országban történik. Ez pedig komoly kockázatot rejt magában.

tisztán elektromos BMW i4 szemből, menet közbenAzt már régóta tudni lehet, hogy a szakember nem támogatja a belső égésű motoros járművek betiltását. Ezzel kapcsolatban most hozzátette, roppant fontosnak tartja, hogy a jövőben is elérhető legyen ez a technológia.

„Ha valaki bármilyen okból nem tud elektromos autót vásárolni magának, de autóra van szüksége, akkor inkább azt javasoljuk neki, hogy örökké a régi, elavult autójával közlekedjen?” – mutatott rá Zipse az egyik fő problémára.  

A vezérigazgató szerint további nehézséget okozhatnak a vállalatoknak a magas energiaárak. Ezért sokkal hatékonyabbá kell tenni a gyártási folyamatokat, hogy a vásárlók érdekében alacsonyan tudják tartani a költségeket, mindezt a hajtáslánctól függetlenül.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz