Létrehozva: 2022-04-08 15:24:05

A Salon Privén mutatkozik be Európában a Genesis GV60

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az elektromos crossover három kivitelben lesz elérhető.


A Hyundai prémium márkájának legújabb tisztán elektromos modelljét, a Genesis GV60-at a Royal Hospital Chelsea-ben mutatják be az európai piac számára, az éves Salon Privé autókiállításon április 21-én. A már jelenleg is kapható Genesis Electrified G80 mellett a dél-koreai luxusmárka palettája idén három új elektromos modellel fog bővülni.

A crossover egyike annak a nyolc akkumulátoros elektromos, illetve hidrogén-üzemanyagcellás járműnek, amelyeket a cég 2030-ig tervez piacra dobni. A GV60 a Hyundai-csoport által kimondottan elektromos járművek számára kifejlesztett E-GMP platformjára épül. Ugyanezt a padlólemezt használja a Hyundai Ioniq 5 és a Kia EV6 is.

Genesis GV60 elektromos crossover

A villanyhajtású crossoverből három kivitel lesz elérhető. Az alapmodellben egy 225 lóerős elektromotor dolgozik, ami a hátsó tengelyt hajtja, és 450 kilométeres hatótáv megtételére lesz képes egy feltöltéssel.

Egy lépcsőfokkal feljebb egy négykerékhajtású, két villanymotoros, 318 lóerős verzió található. A kínálat csúcsát pedig a performance modell jelenti, ami 490 lóerős teljesítménye mellett 400 kilométeres hatótávot kínál.

Az energia tárolásáért mindegyik verzióban ugyanaz a 77,4 kilowattórás lítium-ion akkumulátorcsomag felel, amellyel kapcsolatban a Genesis azt ígéri, hogy 10-ről 80 százalékos töltöttségi szintre mindössze 18 perc alatt feltölthető.

Ez lesz a gyártó hatodik modellje az európai piacon, amelyet a G80 luxuslimuzin és a GV70 SUV villanyosított verziói követnek majd.

Weboldalunkon is elérhetőek a Genesis modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar