Létrehozva: 2022-04-13 14:48:01

A Mercedes 2030-ra lefelezné karbonlábnyomát

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A cég beszállítóinak kiválasztása során a fenntarthatóság kiemelt jelentősségel bír majd.


Az autógyártók egyre komolyabb hangsúlyt fektetnek járműveik, üzemeik és beszállítói hálózatuk károsanyag-kibocsátásának csökkenstésére. A Mercedes-Benz bejelentette, hogy a következő évtizedre több mint a felére csökkenti egy személyautóinak karbonlábnyomát a 2020-as szinthez képest.

A német márka 2030-ig a termeléshez szükséges energia 70 százalékát megújuló forrásokból fogja fedezni, ezért gyáraiban nap- és szélenergia hasznosításával kapcsolatos projekteket tervez megvalósítani.

Ola Källenius, a Mercedes vezérigazgatója elmondta, a klímaváltozás elleni küzdelem jelenti a jelenlegi generáció legfontosabb feladatát és a cég beszállítóinak kiválasztása során a fenntarthatóság kiemelt feltételnek számít majd.

Jörg Burzer, a vállalat termelési és ellátási láncának főnöke hozzátette, a cél az, hogy a Mercedes minden gyára megújuló forrásból származó energiát termeljen. Idővel pedig folyamatosan növelnék ennek a helyben előállított, tiszta energiának a mértékét. Burzer azt is elárulta, hogy a Mercedes gyárai már most CO2-mentesek, ami az áramszükségleteket illeti.

tisztán elektromos Mercedes EQS SUV a gyártósoronA csillagos márka célja, hogy 2025-re globális értékesítésének legalább 50 százalékát a tisztán elektromos járművek adják. A cég palettáján jelenleg hat akkumulátoros elektromos autó található.

Källenius hozzátette, az emberek személyes mobilitás iránti igénye folyamatosan növekszik és a Mercedes célja, hogy ezt a vágyat fenntartható módon elégítse ki.

A cég elmondta, az akkumulátorgyártás a jármű életciklusára vetített CO2-kibocsátásnak több mint felét teszi ki. A CO2-semleges cellagyártásra való átállásnak köszönhetően 20 százalékkal csökkenthető az akkumulátorcsomagok előállítása során keletkező szén-dioxid-kibocsátás.

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe