Létrehozva: 2022-01-24 13:20:13

Berlinben már az új technológiával készülnek a Teslák

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Az újítás olcsóbb, gyorsabb és precízebb gyártást tesz lehetővé.

Bár hivatalosan még nem kapta meg a működési engedélyt a Tesla Gigafactory Berlin, egy ideje már zajlik a próbaüzem a kaliforniai cég első európai gyárában. Az eredetileg 250 komplett jármű legyártására szóló engedélyt követően most tesztelési céllal 2000 karosszéria elkészítésére kaptak jóváhagyást. Ennek célja, hogy kiderüljenek a gyártósor esetleges hibái, beállítsák a gépeket és betanítsák a munkásokat. A most elkészült autókat pedig különféle tesztek során fogják használni. 

Néhány darabot például Norvégiába szállítottak, ahol közúti teszteken  vizsgálják, hogyan bírják a Tesla autói a skandináv ország klímáját. A forgalomba helyezés során azonban kiderült egy fontos változtatás, ami a Model Y-t érinti. 

A Norvégiában január 7-én forgalomba helyezett, a német gyárból érkező Performance kivitel adataiból ugyanis kiderül, hogy a Kínában készülő változattal ellentétben 390 kilogramm helyett 562 kilogrammra nőtt az autó teherhordó képessége. 

Tesla Model Y

Ennek hátterében az áll, hogy a Model Y esetében egy új gyártási technológiát fog bevezetni a Tesla, így a crossover alváza 3 fő darabból áll majd. Középen az akkumulátorcsomag helyezkedik el, míg az első és hátsó részt egy-egy présöntvény alkotja. Eddig például a hátsó vázszerkezet több mint 70 különálló darabból épült fel. Gyártás tekintetében ez a megközelítés nemcsak olcsóbb, gyorsabb és precízebb, de ennek révén jelentős súlyt lehet megtakarítani. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Villanyautósok