Létrehozva: 2022-01-20 14:41:17

A Volkswagen és a Bosch beszáll az akkugyártásba

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A cél, hogy az európai akkumulátorgyártás volumene 2030-ra elérje a 700 gigawattóra kapacitást.


A Volkswagen és a Bosch közös vállalkozásba kezd, melynek célja a Volkswagen akkumulátorgyárainak jelentős fejlesztése annak érdekében, hogy a cég önellátóvá váljon Európában az akkumulátorcellák gyártását illetően.

Az autógyártó és az alkatrész-beszállító egy szándéknyilatkozatot írt alá, amelynek értelmében 2022 végéig egy új vállalatot hoznak létre, amely biztosítani fogja az alkatrészek teljes spektrumának beszerzését Európában. Egyúttal a kezdeményezés azt célozza, hogy az új vállalat technológiai téren és költségek tekintetében is az akkumulátortechnológia vezető szereplőjévé váljon. 

Thomas Schmall, a Volkswagen igazgatótanácsának technológiáért felelős tagja szerint Európa számára egyedülálló lehetőség kínálkozik, hogy az elkövetkező évek során az világ vezető akkumulátorgyárójává váljon. 

„Erős és egyre növekvő igény mutatkozik az akkumulátorgyártás minden területe iránt, beleértve az új gigagyárak felszerelését is. A Volkswagen és a Bosch fel fogja tárni a lehetőségeket ennek a több milliárd eurós iparágnak a fejlesztésére és alakítására Európában” – tette hozzá Schmall.

Volkswagen embléma

A Bosch néhány éve eladta a cellakémiával foglalkozó részlegét. A cég akkor arra hivatkozott, hogy ez a terület kockázatosan magas beruházási költségeket igényel. A Volkswagennel való együttműködésnek köszönhetően azonban lehetősége nyílik a vállalatnak, hogy ismét megjelenjen ezen a területen.

Európának egyelőre komoly nehézséget jelent, hogy utolérje Ázsiát, és főképp Kínát az akkumulátorgyártásban. A cél az, hogy az akkumulátorgyártás éves volumen 2030-ra elérje a 700 gigawattóra kapacitást.  

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen  modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar