Létrehozva: 2022-01-21 09:00:08

A „világ legerősebb luxus SUV-ját” készül piacra dobni az Aston Martin

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az új verzió a Lamborghini Urus, Porsche Cayenne és Ferrari Purosangue riválisa lehet.


Az Aston Martin egy új változatot készít a DBX-ből, amelyet február 1-jén fog bemutatni, és a brit gyártó szerint ez a verzió lesz a „világ legerősebb luxus SUV-ja”. Minden bizonnyal nem ez lesz egyébként a világ legerősebb SUV-ja, ugyanis ehhez felül kellene múlnia a Tesla Model X Plaid által produkált 1020 lóerős teljesítményt. 

Ettől függetlenül az új DBX így is brutálisan erős lehet, ha meg akarja előzni a 650 lóerős Lamborghini Urust, vagy a 680 lóerős Porsche Cayenne Turbo S E-Hybridet. Az elmúlt évben több kémfotót is láthattunk arról, ahogy az Aston Martin a készülő autó prototípusait teszteli. 

A jelenlegi DBX-ben egy 4,0 literes, ikerturbós V8-as dolgozik, ami 550 lóerő és 700 newtonméter leadására képes. Az Aston Martin 5,2 literes, ikerturbós, V12-ese 760 lóerőt teljesít. Ennek köszönhetően a DBX komoly riválisa lehet nemcsak az Urusnak és a Cayenne-nek, de minden bizonnyal a hamarosan debütáló Ferrari Purosangue-nak is. Az eddigi videók tanúsága szerint inkább egy V8-as motor dolgozik az SUV lemezei alatt. 

A DBX új változata az idei év végén kerül majd a szalonokba és az Aston Martin azt tervezi, hogy még több verziót készít majd az SUV-ból. Bár a DBX csupán 2020-ban került a piacra, máris a brit cég eladásainak több mint 50 százalékáért ez a modell felel.

Weboldalunkon is elérhetőek az Aston Martin modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

MotorAuthority