Létrehozva: 2018-07-25 16:30:37

Az Aston Martin DBS Superleggera 715 lóerővel érkezik

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Mindezt egy duplaturbós V12-es bocsátja ki.


Az Aston Martin új modellekkel kívánja elárasztani az autós piacot. Ez a trend egészen 2023-ig folytatódni fog. A legújabb modell a DBS Superleggera, amely az Aston Martin legfrissebb zászlóshajója lehet.

Aston Martin felülnézetből

Az autó alapvetően a Vanquish S modell helyét veszi át, a különbséget a turbófeltöltés és a teljesítmény növelése jelenti. Az új 5,2 literes, duplaturbós V12-es motor a régi hajtóegység 595 lóerejével szemben 715 lóerős teljesítményre képes, ehhez természetesen egészséges mértékű nyomaték is párosul. Az Aston Martin állítása szerint 3,4 másodperc alatt tud 100 km/h-ra gyorsulni, a végsebessége pedig 300 km/h felett van.

Az új, nyolcsebességes automata váltó juttatja el a nyomatékot a hátsó kerekekhez. A DBS alváza is könnyebb, hiszen a DB11 által ihletett alumínium borítást kapta meg. Az alváz és a hajtóegység is állítható, három különböző mód közül lehet választani: GT, Sport, és Sport Plus.

Aston Martin hátulja

A többi Aston Martin modellel összehasonlítva a DBS Superleggera az első rács kialakításával, fekete színű külső elemekkel tér el a többiektől. A négy kipufogócső és a 21-es kerekek szintén a sztenderd felszereltséghez tartoznak. A szénszálas karosszéria segítségével az autó súlya alacsonynak mondható, mindössze 1692 kilogramm. Az aerodinamikai tényezők javítása érdekében az autó a Forma 1-ből ismert dupla diffúzorral dolgozik. Leszorítóereje 180 kg, mely az Aston Martin sorozatgyártású autóinak történetében rekordnak számít. A vásárlók még 2019-ben megkaphatják az autójukat, a modell amerikai ára 308 081 dollár, ami körülbelül 85 millió forintnak felel meg.

Ezért a pénzért cserébe lenyűgöző belső felszereltséget kap a leendő tulajdonos: sztenderd megoldás a bőr és Alcantara üléshuzat, első és hátsó parkolási érzékelők, és még sok más kiváló kiegészítő. Opcionálisan választható a teljesen bőr borítás, valamint a szénszálas kormány is.

Aston Martin beltere

Az Aston Martin modellekről az extravagáns megjelenés, az elegancia és a luxus juthat eszedbe, a DBS Superleggera pedig minden eddigi várakozást felülmúlhat. 715 lóerő birtokában nem kell sokat gondolkodnod egy előzésen.

Forrás:

Ajánlott cikkek: