Létrehozva: 2018-07-11 16:50:17

Tovább erősít a BMW Kínában

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A BMW a következő évben több mint félmillió darab gépkocsit gyártana BMW Brilliance Automotive üzemében, köztük a tisztán elektromos iX3-at


A BMW Group továbbra is stabil szereplője szeretne lenni a kínai autógyártásnak, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a BMW Brilliance Automotive működését szabályzó keretszerződés hosszú távú kibővítése, melyet a müncheni vállalatcsoport a Brilliance Automotive Group Holdinggal írt alá, Kína miniszterelnöke, Li Ko-csiang és Angela Merkel német kancellár jelenlétében. A dokumentum szerint 2019-től a senjangi Tiexi és Dadong kerületekben üzemelő két létesítmény 520 000 darabra növeli éves termelési mennyiségét.

BMW iX3 elektromos SUV

A BMW első tisztán elektromos autója, a BMW iX3 szintén Senjang városában készül, 2020-tól küldi sorozatgyártásba és a nemzetközi piacokra is exportálnak majd. A két autógyártó létesítmény mellett egy erőforrásgyártó üzem is működik, ahol a kínai piacra szánt, hálózatról tölthető BMW-k akkumulátorai is készülnek, ez a bajor márka első akkumulátorgyára Kínában.

BMW gyári Kínában

A BMW 2017-ben közel 560 000 darab új autót értékesített Kínában, mely az amerikai és a német piac együttes teljesítményét is meghaladja. Ezen modellek kétharmada a BBA gyáraiban készült el, köztük a májusban kezdődött X3 termelése, mely a várakozásoknak megfelelően tovább növeli az értékesítési eredményeket az év második felében. Az új X3 a bajorok hatodik olyan modellje, melynek kínai piacra tervezett változata helyben készül.

BMW ix3  elektromos autó

A helyi munkaerőre is nagy mértékben számítanak a BMW Brilliance Automotive-nél, hiszen több mint 800 szakembert foglalkoztatnak a kutatás-fejlesztés részlegen, köztük négyből hárman Kínában születtek és tanultak. Az üzem közel 16 800 munkatársat foglalkoztat, a 2009 óta eltelt időszakban több mint 52 milliárd jüant fektetett be, ennek is köszönhető, hogy a Kínában gyártott kétmilliomodik BMW 2018 januárjában gurult le a gyártósorról.

Forrás:

Ajánlott cikkek: