Létrehozva: 2018-07-18 15:24:47

Kémfotókon a BMW X7

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A BMW új SUV-zászlóshajójáról kerültek elő ismét kémfotók, az X7 a Los Angeles-i Autószalonon debütálhat, gyártása 2019-ben kezdődhet meg


 

 Néhány szemfüles fotós készített képet a BMW X7 prototípusáról a napokban, melyet a hivatalos bejelentés előtt a szokásos módon próbáltak meg álcázni. A bajorok az X5 fölé pozícionált típusa, lényegében egy 7-es luxuslimuzin SUV kivitelben, ennek megfelelően jóval hosszabb hátsó ajtókat és megnyújtott tengelytávot kapott az X5-höz képest. 2019-től méltó ellenfele lehet a Mercedes-Benz GLS-nek, a Range Rovernek vagy épp a Bentley Bentaygának.

bmw x7 spotted

A dizájnt tekintve nem maradnak távol a Frankfurti Autószalonon bemutatott Concept X7 iPerformance tanulmánytól, melynek beltere a magas és dobozszerű kialakításának köszönhetően akár hét személyt is el tud nyelni, nem beszélve a tágas raktérről. A masszázsfunkcióval ellátott fűthető és szellőztethető első ülések Vernasca és Merino bőrkárpitokkal kérhetők. A négyzónás automata klíma, a panorámatető, a fűthető és hűthető pohártartók valamint a 20 hangszóróból álló Bowers & Wilkins-féle hangrendszer is helyet kap az extralistán. A hátsó üléssorokban utazók a 10,2 hüvelykes kijelzőn használhatják a multimédiás rendszert. A legújabb iDrive rendszert kaphatja a OS7.0 szoftverrel, a márka legfrissebb fél-autonóm vezetéstámogató rendszereivel, aktív biztonsági berendezéseivel.

A kémfotókon feltűnő hatalmas kerekek, agresszív lökhárítók és a kék féknyergek arra engednek következtetni, hogy lesz az X7-nek M Sport kivitele, sőt, a négy kipufogóvégből sejthető, hogy V8 vagy V12-es motor lapulhat majd a fedél alatt. Valószínűleg az X5 turbós benzin- és dízelmotorjait kapja, mint például az xDrive50i 4.4 literes twin-turbós V8-assal 455 lóerővel és 650 Nm-es nyomatékkal. Amerikában a kisebb, xDrive40i kivitel lesz még eleinte elérhető a 3.0 literes, sorhatos turbómotorral, mely 335 lóerőt és 450 Nm-es nyomatékot teljesít. Európában alapverzióként a 3.0 literes, hathengeres dízel érkezhet, valamint a nyomaték szerelmeseinek kedvező M50d, mely a négy turbó által 394 lóerőt és 760 Nm-t hordoz magában. Később plug-in hibrid változatra is számíthatunk, hiszen a Concept X7 iPerformance is PHEV rendszerrel volt szerelve.

bmw x7 concept

A BMW megerősítette, hogy az X7 gyártását 2018 végén kezdik meg az Egyesült Államokbeli Spartanburg-üzemben. Nem kizárt, hogy az októberben megrendezésre kerülő Párizsi Autószalonon már lerántják róla a leplet.

Forrás:

CarAdvice

Ajánlott cikkek: