Létrehozva: 2021-11-25 09:11:47

A Volvo új befektetése forradalmasíthatja a head-up display kijelzőket

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A vékony optikai fólia új lehetőségeket nyithat a kiterjesztett valóság technológiája előtt.

A Volvo Cars bejelentette, hogy a cég kockázatitőke-részlege, a Volvo Cars Tech Fund befektetett a Spectralics startupba, egy optikai és képalkotó technológiával foglalkozó vállalkozásba.

A döntés kapcsán a Volvo elárulta, hogy a befektetés révén hozzáféréssel rendelkeznek egy új típusú, a Spectralics által fejlesztett, vékony optikai fóliához. Átlátszó felületeken alkalmazható, segítségével pedig képeket lehet vetíteni a különféle üvegfelületekre. Ez azt jelenti, hogy a jármű szélvédőjén alkalmazva például használható head-up display kijelzőként (HUD), amely akár a szélvédő teljes felületét beborítja. Ezzel új lehetőségek nyílnának meg a kiterjesztett valóság technológiája előtt.

Henrik Green, a Volvo termékfejlesztésért felelős vezetője elmondta, a Spectalics technológiájában rendkívül komoly lehetőségek rejlenek, amelyeket a befektetésnek köszönhetően lehetőségük lesz teljes mértékben kiaknázni, így a jövőben az optikai fóliák a svéd gyártó autóiban is megjelenhetnek. 

A Volvo szerint az optikai fólia technológiája emellett alkalmazható az utastérben használt érzékelők és az autó külső kamerái esetében, valamint digitális holografikus kivetítések megjelenítéséhez is. 

Volvo Concept Recharge oldalról

A Spectalics egy izraeli székhelyű vállalat, amely eddig elsősorban az űrrepülés területére fókuszált. A Volvo már eddig is több startup, többek között a mobilitás és csatlakoztathatóság terén fejlesztő MobilityXlab, vagy az intelligens mobilitási megoldásokon dolgozó DRIVE munkáját támogatja. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Volvo modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Carscoops

 

Ajánlott cikkek: