Létrehozva: 2021-11-24 13:01:51

A Daimler akkumulátor-újrahasznosító gyárat épít Németországban

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az akkumulátoros rendszerek fenntartható gyártása szempontjából kulcsfontosságú az újrahasznosítás.


Mivel az elektromos autók egyre gyorsabb ütemben terjednek, jogosan merül fel a kérdés: mi történik az e-autókból kikerült, használt akkumulátorokkal? Természetesen a gyártók egymás után dolgozzák ki a lehetséges megoldásokat. 

A Mercedes az EQ almárkán keresztül folyamatosan növeli jelenlétét a villanyautók piacán. A német cég anyavállalata, a Daimler egy most közzétett sajtóanyagban tudatta, a vállalat stuttgarti központjához közeli Kuppenheim városa mellett egy jelentős kapacitású akkumulátor-újrahasznosító gyárat tervez létrehozni. Az üzem várhatóan 2023-ban kezdi meg működését.

A Daimler a kuppenheimi gyár felépítésével már jó előre szeretne felkészülni az akkumulátorok újrahasznosítására. A cég szakembereinek becslései alapján legkorábban a 2030-as évek elején lehet arra számítani, hogy nagy mennyiségben lehet szükség az energiatároló egységek újrahasznosítására. A Daimler úgy számol, hogy ezek az akkuk a napjainkban gyártott villanyautókból fognak kikerülni.

A Mercedes palettáján jelenleg már hat tisztán elektromos modellt találunk, és 2022-re minden szegmensben fognak akkumulátoros elektromos járműveket kínálni. 2025-től minden új jármű platformja kizárólag elektromos lesz, és 2030-tól az Európai Unió területén nem fognak tovább belső égésű motoros autókat forgalmazni.  

akkumulátorcsomagok gyártása

Minden elektromos jármű egyik legfontosabb eleme a lítium-ion akkumulátor, amelyben olyan értékes anyagok találhatóak, mint a lítium, a mangán, a nikkel és a kobalt. Vagyis ezeknek az alkotóelemeknek az újrahasznosítása kulcsfontosságú az akkumulátoros rendszerek fenntartható gyártása szempontjából. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Daimler

 

Ajánlott cikkek: