Létrehozva: 2021-11-22 11:36:20

Ütős látványterv készült a teljesítményorientált Audi RS8-ból

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Sajnos a német gyártó kínálatában sosem szerepelt ilyen modell.


Az Audi nemrég frissítette az A8 és S8 modelleket, melynek során a szedán némiképp áttervezett formavilágot kapott. A kínálatból továbbra is hiányzik a teljesítményorientált RS8 kivitel. Bár az ingolstadti cég palettáján sosem szerepelt ez a verzió, az X-Tomi Design révén most azt is láthatjuk, hogyan is nézne ki egy csúcsra járatott A8-as

Az Audi kiszélesítette az A8 és az S8 hűtőrácsát, és ez a változás megjelenik az RS8-on is, amely még agresszívebb megjelenést kölcsönöz a modellnek. A hűtőrács ugyanolyan hálós kialakítással rendelkezik, akárcsak az új S8 esetében. Az orr-rész kialakítása agresszív és sportos, köszönhetően az éles vonalvezetésű lökhárítónak, a szögletes légbeömlőknek és a splitternek

A szedán hasmagassága jóval alacsonyabbra került, így a megnövelt sárvédőívek és a rendkívül peres gumik között milliméterekben mérhető a távolság. A teljesítményre kihegyezett modell megjelenését a vastagabb küszöbök, a sportos felnik, és az RS emblémák teszik teljessé. 

És hogy milyen motor kerülhetne az RS8-ba? Mivel az S8-ban egy 571 lóerős, 800 newtonméteres forgatónyomatékkal rendelkező V8-ast találunk, vagyis egy RS8-nak ennél mindenképp többre lenne szüksége. 

Sajnos nem valószínű, hogy az Audi kínálatában a közeljövőben megjelenne ez a kivitel. Különösen annak fényében, hogy a vásárlók egyre inkább a crossovereket és SUV-kat részesítik előnyben. Ráadásul a nagy rivális BWM sem kínál M-es verziót a 7-es szériából. 

Audi RS8 szemből - látványterv

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: