Létrehozva: 2021-12-15 13:10:57

A Toyota egy komplett elektromosautó-flotta koncepcióját leplezte le

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A kínálat mindent lefed a szedánoktól kezdve az SUV-kon át egészen a sportautókig.


A Toyota vezérigazgatója, Akio Toyoda 15 darab tisztán elektromos autó koncepcióját mutatta be egy sajtótájékoztató keretében. A Toyota és a Lexus emblémáival ellátott modellek a legtöbb szegmenst lefedik, és a tervek szerint 2025-re piacra fognak kerülni.

A már korábban bemutatott bZ4X gyártása 2022-ben kezdődik, és ez lesz a japán gyártó első akkumulátoros elektromos autója. A Beyond Zero termékvonal egy kisméretű városi crossoverrel, egy közepes méretű szedánnal, valamint egy nagyméretű SUV-val fog bővülni – utóbbi a Lexus palettáján is megjelenik majd. Mindegyik modell sötétített szélvédővel gurult színpadra, ami arra enged következtetni, hogy a Toyota egyelőre csak a külső megjelenésükkel foglalkozott. 

Két izgalmas sportautót is lelepleztek – egyik a Toyota, a másik pedig a Lexus kínálatát fogja bővíteni. Toyoda elárulta, a fejlesztés során már úgy készítik elő a két modellt, hogy debütálásukkor már a szilárdtest akkumulátorok fogják hajtani őket. A terv szerint a 0-100-as sprintidejük 2 másodperc környékén lesz, és egy feltöltéssel 700 kilométeres hatótávra lesznek képesek. 

A felhozatalt a Mid Box és Micro Box névre keresztelt modellek zárják, amelyeket ingázó és áruszállító járműnek szánnak, elsősorban városi használatra.

a Toyota és a Lexus elektromos autói

A Toyota és a Lexus célja, hogy 3,5 millió tisztán elektromos autót értékesítsen éves szinten. Ennek elérése érdekében az évtized végéig összesen 30 akkumulátoros modellt terveznek bemutatni, a prémium divízió Európában, az Egyesült Államokban és Kínában is kizárólag elektromos autókat fog forgalmazni 2030-tól, míg 2035-re tisztán elektromos márkává fog válni. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Toyota modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: