Létrehozva: 2021-12-16 10:58:18

A BMW változatos körülmények között teszteli az elektromos i7-et – VIDEÓ

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 2022-ben bemutatkozó luxuslimuzin két villanymotort és összkerékhajtást is kap.


Azt követően, hogy a BMW a svédországi Arjeplogban sarkvidéki körülmények között is letesztelte az i7 prototípusát, a tisztán elektromos limuzint most hőségben is alapos nyúzópróbának vetették alá, miközben meredek és kanyargós hegyi utakon autóztak vele. Ennek célja, hogy minél inkább felkészítsék a hajtásláncot a lehető legváltozatosabb körülményekre. 

Furcsa módon a német gyártó hivatalos anyagaiban ragaszkodik ahhoz, hogy az i7 lesz a „világ egyetlen tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzinja” – szándékosan figyelmen kívül hagyva az olyan modelleket, mint a Porsche Taycan, az Audi e-tron GT, a Lucid Air, a Genesis Electrified G80 vagy a Mercedes EQS. 

Az elektromos i7-ben két villanymotor biztosítja majd az összkerékhajtást, és a modell a cég ötödik generációs eDrive technológiát fogja használni, akárcsak az iX és az i4. A rendszer összteljesítménye a várakozások szerint 600 lóerő környékén lehet. 

A bajorok továbbra is teljes álcázás mellett tesztelik az autót, így csak sejteni lehet az olyan részleteket, mint a hatalmas vesék és az osztott fényszórók. A meghajtáshoz szükséges energiáról, az iX-hez hasonlóan egy 106,3 kilowattórás lítium-ion akkumulátorcsomag fog gondoskodni. Ezzel az egységgel az elektromos SUV nagyjából 549-630 kilométer megtételére képes a WLTP-ciklus alapján. Ez az elvárás az i7-tel szemben is.

A BMW hivatalosan 2022-ben leplezi le az i7-et, így a 7-es széria a hagyományos, benzin- és dízelmotorok, valamint a plug-in hibrid kivitel mellett már tisztán elektromos hajtással is elérhető lesz. 

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

Forrás:

Motor1