Létrehozva: 2021-12-14 11:36:03

Íme, a Spectre: a Rolls-Royce is a villanyosítás útjára lépett

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A tisztán elektromos, kétajtós nagy túraautó várhatóan 2023 őszén érkezik.


A Rolls-Royce hamarosan megkezdi első tisztán elektromos modellje, a Spectre tesztelését, amely várhatóan 2023 őszén kerül majd piacra. Addigra a prototípusok több mint 240 millió kilométert tesznek meg különféle körülmények között, ami mintegy 400 évnyi használatnak felel meg.

Torsten Müller-Ötvös, a goodwoodi cég vezérigazgatója szerint az idén nyáron bemutatott prototípus hűen tükrözi a sorozatgyártásba kerülő autó stílusjegyeit. Ezek alapján a Spectre egy csapotthátú, kétajtós nagy túraautó lesz, a brit gyártó jellegzetesének számító hosszú orr-résszel és markáns formatervvel. A hírek szerint a villanyautó a 2013 óta forgalmazott Wraith közvetlen utódja lehet. 

Müller-Ötvös kifejtette, az elektromos autók esetében is szeretnék továbbvinni a vállalat modelljeinek védjegyévé vált hatalmas hűtőrácsot annak ellenére, hogy tényleges hűtési funkciót már nem kell ellátnia a belső égésű motor hiánya miatt. Emellett a Spectre ugyanúgy hátrafelé nyíló, úgynevezett öngyilkos ajtókkal fog rendelkezni, mint a Wraith.

tisztán elektromos Rolls-Royce Spectre szemből

A Rolls-Royce Architecture of Luxury platform kialakítása ugyanakkor lehetőséget biztosít arra is, hogy a Spectre akár belső égésű motoros kivitelben is elérhető legyen. Így – a pletykák szerint – az erre a padlólemezre épülő többi modellhez hasonlóan egy ikerturbós, 6,75 literes, V12-es motort is kaphat. 

A brit gyártó kijelentette, elkötelezte magát a tisztán elektromos hajtásláncok mellett. Egyúttal Müller-Ötvös kihangsúlyozta, fokozatos átállást terveznek, és a V12-esek még sokáig szerepelni fognak a cég kínálatában. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Rolls-Royce modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar

 

Ajánlott cikkek: