Létrehozva: 2021-12-13 08:39:11

Kiszivárogtak a Tesla Model Y és Model 3 új frissítései

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az amerikai gyártó Európában teszteli a 2022-re szánt újdonságokat.


Az Electrek legfrissebb információi szerint a Tesla Model Y és Model 3 hamarosan új frissítéseket kaphat. A hírek szerint a lehetséges új funkciók egy európai tesztprogram során láttak napvilágot. 

Bár a Tesla hivatalosan nem frissíti vagy tervezi újra autóit, ám folyamatosan fejleszti azokat over-the-air szoftverfrissítésekkel. Sőt, mivel a Tesla nem hagyatkozik a hagyományos modellévek megjelölésére, még véletlenszerű hardverfrissítéseket is végrehajtott az évek során.

Az Electrek utal rá, hogy a Tesla minden bizonnyal egy 2022-es frissítési csomaggal készül a Model 3 és Model Y esetében, ugyanis a teszteléshez használt autókban olyan funkciókat találunk, amelyeket korábban még sosem használtak a két járműben. 

A beszámoló tanúsága szerint a kérdéses Model Y és Model 3 példányokban 12 voltos lítium-ion akkumulátorcsomagokkal, a Model 3 Performance kivitelben egy új, nagyteljesítményű villanymotorral, míg a Model Y Performance esetében – akárcsak Kínában – az új AMD Ryzen chippel találkozhatunk. 

Emellett a 2022-es Model 3 hátsó szélvédőjét várhatóan lecserélik majd az új, kétrétegű, hangszigetelő üvegre. Végezetül pedig, az Electek úgy tudja, egy új, „Superhorn” névre keresztelt funkció is meg fog jelenni a két járműben, ami a kürtöt, a riasztót és a külső hangszórót fogja egy eszközben ötvözni. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs

 

Ajánlott cikkek: