Létrehozva: 2022-04-20 12:41:59

A Tesla Giga Berlin már 350 Model Y-t gyárt hetente

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az új, 4680-as akkucellákat csak az év vége felé kezdik majd el használni az autókban.


Alig egy hónapja kezdődött meg a termelés a Tesla első európai gyárában, a legfrissebb hírek szerint a Giga Berlinben máris heti 350 darab Model Y elektromos crossover készül. A cég szerint sokkal fontosabb kérdés, hogy milyen gyorsan tudják felpörgetni a termelés volumenét.

Bár a Gigafactory megnyitásakor a Tesla nem közölt információkat a gyártás ütemtervével kapcsolatban, a német Automobilwoche belső forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a gyárban máris 350 Model Y készül hetente. A cél pedig az, hogy a hónap végére ez a mennyiség elérje a heti 1000 autót.

Tesla Model YA Tesla a gyár nyitóünnepségén megerősítette, a Giga Berlinben jelenleg gyártott elektromos crossoverek a 2170-es akkumulátorcellákkal vannak felszerelve. Elon Musk vezérigazgató elmondta, hogy a Tesla néhány hónapon belül át akart térni az új, 4680-as akkumulátorcellák, ezzel párhuzamosan pedig a jármű vázszerkezetének részét képező akkumulátor-architektúra használatára.

Ezzel kapcsolatban a belső források elmondták, várhatóan ez a váltás csak az idei év vége felé fog megvalósulni. Ráadásul ehhez néhány hétig szüneteltetni kell majd az autógyártást a Giga Berlinben, hogy az új rendszer szerint átállítsák a gyártósorokat.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Electrek