Létrehozva: 2017-11-21 10:58:00

A Porsche első elektromos autója már nagyon közelinek látszik

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Porsche szeretné megmutatni a világnak, hogy az elektromos meghajtást nem kell feltétlenül a nagy, nehéz SUV-okhoz kötni. Aki bújt, aki nem, hamarosan jön a Mission E koncepció...


A Porsche jelentős lépést tett az első teljesen elektromos meghajtású autó bemutatása felé, mivel befejeződött a J1 fantázianevű tesztprojekt.

Porsche Mission E

A 2015-ös Frankfurt Motor Show-n bemutatott Mission E koncepción alapuló elektromos autó a fejlesztés végső fázisába érkezett. A Porsche véglegesíti az autót műszaki felszereltség tekintetében, mielőtt felfedi azt Európa fontosabb bemutatóin. Hivatalos információk 2019-ről szólnak, ám nem lenne meglepő, ha márciusban Genfben találkoznánk az új Porschéval.

Ami a motort illeti, 590 lóerő és 900 Nm nyomaték két meggyőző adat, ami jellemzi a teljesítményt, valamint lítium-ionos akkumulátort telepítenek a padlószerkezetbe, hogy alacsonyabbra helyezzék a gravitációs középpontot. Először összkerékmeghajtást terveztek, ám a Porsche azt állítja, az erő döntő része hátra került, ami elég bizsergetően hangzik.

Porsche Mission E

A J1 projekt fontos része, hogy megmutassa a világnak, különös tekintettel a Porsche ügyfeleinek, hogy az elektromos erő nem feltétlenül a túlméretezett, nehézkes SUV-okra korlátozódik. A legtöbb autógyár, mely az elektromos autók piacán újításokra vállalkozik, azért választja SUV-okat, mert azok tágas belseje megkönnyíti az akkumulátorok elhelyezését.

Az autó vételárát 100,000 font környékére teszik, ami jelenleg 35 millió forintnak felel meg. Az új modellnek egyelőre nincs neve, Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója elmondta, hogy biztosan nem fogják Mission E-nek keresztelni az autót. A kezdeti néhány év után a Porsche egy húszezres éves eladási célt tűzött ki, ami igencsak amibiciózusnak mondható.

Porsche Mission E

Ezzel egyidőben készül a 911-es következő generációja, amely egy plug-in hybrid konstrukció. Elképzelhető, hogy dobni kell a négyhengeres megoldást, hogy legyen hely az akkumulátoroknak.

A J1 karosszériáját a Bentley első elektromos autójánál is felhasználják. A kétajtós elekromos sportauót érkezése 2020 környékén várható.

Forrás:

Carthrottle.com

Ajánlott cikkeink: