Létrehozva: 2017-11-21 10:35:00

Acélosabb tuningcsomag nincs: ez a Brabus 900

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Mercedes-Benz csúcsmodellje, az AMG S65 nem is olyan régen újult meg, azonban a V12-est tovább lehet hegyezni a Brabus extrém tuningcsomagjával


A lehető legmagasabb szinteken elhelyezkedő luxust egyértelműen a Maybach kínálja. A Mercedesek sportosságát pedig az AMG szolgáltatja többnyire. A Mercedes-Maybach S 650 luxus-szedán legdrágább változata egy dupla turbós, hatliteres V12-es motort rejt magában, melynek maximális teljesítménye 612 lóerő, ám a Brabus ezt is kevesellte. A német tuningcég egészen 900 lóerőig húzta fel a V12-est, ennek érdekében a 6,0 literes motort 6,3 literesre növelték, új turbókat, főtengelyt, hajtórudat, dugattyúkat és kipufogórendszert kapott a Brabus 900 névre hallgató szörnyeteg.

Brabus 900

Természetesen a motortuningon kívül a külső is sportosabbá vált az aerodinamikai elemek által, a beltér pedig egyedi igények alapján készül el minden esetben. A képeken a minőségi világos bőr elegyedik a sötétbarna faberakásokkal, körbe fonva a dupla kijelzőből álló Command Infotainment rendszert. Ennél elegánsabb és ízlésesebb kabint ritkán látni manapság, a Brabus dizájnerei itt is remek munkát végeztek.

Brabus 900 beltér

A Brabus 900 a nulla-százas sprintet mindössze 3,7 másodperc alatt teljesíti, végsebessége pedig akár 350 km/óra is lehet. Ez a menetdinamika meglehetősen meggyőző egy közel három tonnás limuzinhoz mérten. Aki megelégszik valamivel szerényebb teljesítménnyel, és nem akar ennyi lóerőt maga alá, az választhat a kisebb csomagok közül is, ugyanis a Brabus az alap S600-hoz és S 65 AMG-hez is kínál egy-egy tuningpakkot, amely 700 lóerős teljesítményt ad a finomhangolások után. Ilyen számoknál tök mindegy melyiket választja az ember, az biztos, hogy túl sok ellenfél nem akad majd az utcákon.

Mercedes Brabus 900

Érdekesség, hogy az S-osztályból létezik egy nem is akármilyen kabrió változat is: a Mercedes-Maybach S650 Cabriolet. Mindössze 300-at gyártottak le belőle, a krómozás, a Swarovski kristály fényszóróüveg, az egyed 20 colos kerekek, az átalakított első és hátsó lökhárítók, amelyek eltérnek az S-osztálytól. A Mercedes-AMG S65 szedánból ismert 6.0 literes V12-es dolgozik benne, mely 630 lóerőt és 1000 Nm-es nyomatékot biztosít.

Brabus 900 motortér

Forrás:

Autónavigátor

Ajánlott cikkeink: