Létrehozva: 2021-06-18 10:08:13

A Porsche alaposan felfrissítette infotainment rendszerét

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A PCM 6.0 jobb hangvezérléssel, fejlesztett navigációval és új kezelőfelülettel érkezik.


Az gyártók folyamatosan digitalizálják az autókat, aminek következtében a szoftverek egyre inkább a gépjárművek nélkülözhetetlen részévé válnak. Egymás után érkeznek az újabbnál újabb infotainment rendszerek, hangasszisztensek és okostelefonos applikációk a még tökéletesebb élmény érdekében. A Porsche sem jelent kivételt, a stuttgarti gyártó most mutatta be a Porsche Communication Management 6.0 szoftvercsomagot.

A PCM 6.0 az új funkciók mellett továbbfejlesztett kialakítást, áttervezett ikonokat, új betűtípust és új színeket kapott. A könnyebb olvashatóság mellett a Porsche a rendszer érintőfelületének méretét is megnövelte, így a sofőrnek kevésbé vonja el a figyelmét az útról.

Emellett a „Hey, Porsche” paranccsal előhívható hangvezérlés segítségével a navigációs rendszer, az ülések masszázsfunkciója, a légkondi és a hangulatvilágítás is. 

a Porsche mobil applikációja egy telefon képernyőjén

A PMC 6.0 újdonsága még az intelligens navigáció, amely nemcsak a legújabb és legpontosabb térképek letöltését biztosítja, hanem a valós idejű forgalmi viszonyok figyelembevételével tervezi meg az útvonalat. Sőt, azt is képes megmondani, melyik sávban mekkora forgalom várható.

Az ingyenes Porsche Connect mobil app segítségével a tulajdonos távolról is kinyithatja vagy bezárhatja az autó ajtajait. Ezen kívül a Taycan, a Cayenne és a Panamera esetében az utastér hőmérsékletének szabályozására is lehetőséget kínál. 

Az egyik legérdekesebb, még prototípus fázisban lévő funkció a Soundtrack My Life, amely filmzenéket idéző zenei aláfestést biztosít az útvonal és a vezetési stílus, a gyorsítások, lassítások és a kanyarodás függvényében. A PCM 6.0 idén nyáron debütál a 911-es, Panamera és Cayenne modellekben.

Porsche infotainment képernyője közelről

Weboldalunkon is elérhetőek a Porsche modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: