Létrehozva: 2021-06-17 10:07:09

Kémfotókon a 2023-as BMW 7-es széria

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A modell koncepciója a szeptemberi Müncheni Autószalonon debütál.


Kémfotósoknak sikerült lencsevégre kapnia a legfrissebb, újratervezett BMW 7-es szériát, amelynek koncepcióját szeptemberben fogják hivatalosan bemutatni.

Az Automotive News Europe értesülései szerint a bajor gyártó a Müncheni Autószalon keretében leplezi majd le azt az új dizájnelvet, amely a BMW csúcsmodelljének formavilágát is meghatározza. 

Úgy tűnik azonban, hogy a BMW csak a modell legfontosabb dizájnmegoldásait fogja a nagyközönség elé tárni, és nem egy sorozatgyártásra kész autót. Igaz, nagyon hasonló a helyzet, mint a 2014-es Vison Future Luxury Concept esetében, ami az egy évvel később érkező, hatodik generációs 7-es széria előfutára volt.  

2023-as BMW 7-es széria menet közben, szemből

A portál arról is beszámol, hogy a koncepció az első jármű lesz, amely a BMW Neue Klasse platformjára épül. Az új architektúra rendkívül sokoldalú, hiszen benzin, dízel, plug-in hibrid, üzemanyagcellás és tisztán elektromos hajtásláncok számára is alkalmas. 2025-től a cég jelenleg használt UKL- és CLAR-platformjainak helyét veszi majd át.

Az álcaborítás miatt a részletek nehezen kivehetőek, de a fotók alapján úgy tűnik, a 2023-as 7-es széria formája a jelenlegi modell továbbfejlesztése lesz, hatalmas vesékkel és alacsonyra helyezett fényszórókkal. 

A lap úgy tudja, az 7-es széria hat- és nyolchengeres motorral, valamint plug-in hibrid változatban is elérhető lesz. Emellett várható a tisztán elektromos, 650 lóerős teljesítménnyel és 700 kilométeres hatótávval rendelkező i7-es verzió érkezése is, amely a Mercedes EQS riválisa lesz.  

2023-as BMW 7-es széria menet közben, hátulról

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Carscoops

 

Ajánlott cikkek: