Létrehozva: 2021-06-16 09:06:55

A Volvo belépő szintű elektromos crossovere 2023-ban érkezhet

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Az új modell a Suzuki Vitara, a Dacia Duster és a Ford Puma közvetlen riválisa lehet.

A Volvo az idei év elején mutatta be a C40 Recharge modellt, és a legfrissebb hírek alapján hamarosan egy még kisebb elektromos crossover is érkezni fog a svéd gyártótól. 

Jelenleg nem sokat tudni a modellről, ám a brit Car Magazine értesülései szerint egy B-szegmensbe tartozó crossover várható, amely az XC20 vagy XC30 nevet viselheti, és az olyan népszerű autók közvetlen versenytársa lehet, mint a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy a Ford Puma

A teljesítményre vonatkozó adatokat egyelőre homály fedi, de a belépő szintű crossover várhatóan kizárólag tisztán elektromos hajtáslánccal lesz majd kapható, mivel a Volvo korábban bejelentette, 2030-ig teljes palettáját villanyosítani fogja. A Car Magazine úgy tudja, az XC20/XC30 csak elsőkerék-meghajtású verzióban lesz elérhető és egyetlen, előre beépített villanymotor fogja hajtani. 

Volvo elektromos crossover szemből – látványterv

Amennyiben minden a svédek tervei szerint alakul, a gyártó belépő szintű elektromos modellje 2023-ban már meg is érkezhet a szalonokba. Egyelőre rengeteg a nyitott kérdés, azt azonban Håkan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója korábban elmondta, a crossover a Geely által kifejlesztett Sustainable Experience Architecture platformra fog épülni. 

„Úgy gondolom, hogy számunkra egy nagyon praktikus és okos döntés ennek a platformnak a használata, így költséghatékonyabban tudunk elkészíteni egy kisebb méretű autót, amely rendkívül versenyképes lesz” – nyilatkozta Samuelsson. 

A Volvo vezetője arra is utalt, hogy a készülő modell nem lesz kimondottan robusztus, mivel „jelenleg nem a hasmagasság és az off-road képességek számítanak a legfontosabb szempontoknak”.

Volvo elektromos crossover hátulról – látványterv

Weboldalunkon is elérhetőek a Volvo modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Carscoops

 

Ajánlott cikkek: