Létrehozva: 2022-02-02 15:32:14

Akár 3 évet is várni kell egy frissen megrendelt Mercedes G-osztályra

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Úgy tűnik, a népszerű terepjáró esetében most kezdte el éreztetni hatását a chiphiány.


A legfrissebb hírek szerint január közepe óta már nem lehet új rendelést leadni a Mercedesnél a G-osztályos terepjárókra. Német értesülések szerint ennek két oka is van. Egyrészt az egész autóipart sújtó globális chiphiány következtében a nemrég megrendelt példányokat a várakozások szerint legkorábban csak 2024 utolsó negyedévében tudja leszállítani a Mercedes. Másrészt hamarosan érkezik a 2018-ban generációváltáson átesett G-Klasse első modellfrissítése. 

Ez már csak abból a szempontból is rossz hír, hogy minden eddiginél több G-osztály fogyott 2021-ben. A Mercedes összesen 41 174 darabot értékesített a terepjáróból tavaly. A magyar konfigurátorban összesen négy kivitel érhető el. A belépőszintet a 286 lóerő és 600 newtonméter leadására képes G 350d jelenti, amelynek indulóra 45,7 millió forintnál kezdődik. Ezzel szemben a csúcsmodellnek számító AMG G 63 összesen 585 lóerőt és 850 newtonmétert teljesít, 68,8 millió forintos alapárért. 

Mercedes embléma

Nem a Mercedes az egyetlen, ahol a megrendelőknek várniuk kell, míg átvehetik új autójukat. A Toyota Land Cruiser egyes változatainak esetében ugyanis akár 4 évig is eltarthat, míg a japán cég teljesíteni tudja a szállítást. 

A Magyar Autókereskedőház Zrt-nél azonban nem kell éveket várni az autókra. Honlapunkon többek között elérhetőek a Mercedes modelljei is. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

hvg.hu