Létrehozva: 2022-02-17 12:38:40

A Porschétól igazolt értékesítési vezetőt az Audi

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A szakember a Ford európai részlegéhez távozó Martin Sander helyét veszi át.


Az Audi kinevezte új értékesítési vezetőjét Jens Puttfarcken személyében, aki korábban a Porsche China vezérigazgatója volt. A szakember az európai piacért felel majd és a személyautós részleg munkáját fogja felügyelni. Martin Sander helyét veszi át, aki a Ford európai divíziójához távozott.

Az autógyártó közleménye szerint Puttfarcken június 1-től tölti majd be új pozícióját az Audinál. A szakember 2015 és 2018 között a Porsche németországi értékesítési tevékenységét felügyelte. Ezt megelőzően pedig az ügyfélkapcsolatokért felelt a stuttgati gyártónál.

Amellett, hogy sikerült jelentősen növelnie a Porsche jelenlétét Kínában, Puttfarcken felügyelte azokat a befektetéseket is, amelyeket a Porsche Ventures, a márka kockázatitőke-részlege hajtott végre az iMaker nevű kínai startupban, amely a „virtuális influencerekre” és a digitális ökoszisztémákra szakosodott.

Jens Puttfarcken

Jens Puttfarcken, fotó: Porsche

Az Audi az elmúlt évben összesen 1 608 512 autót értékesített világszerte. Európa számított az ingolstadti cég második legnagyobb piacának, ahol 671 048 darab jármű talált gazdára. Még ez is 0,4 százalékkal alacsonyabb, mint a 2020-as eredmény. Nem meglepő módon a márka legnagyobb piacának Kína bizonyult, ahol 3,6 százalékkal sikerült növelni az eladásokat, összesen 701 289 darabra.

 

Weboldalunkon is elérhetőek az Audi modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe