Létrehozva: 2022-05-17 10:41:14

A Cybertruckra már Európában és Kínában sem lehet rendelést leadni

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az elektromos pickup gyártása 2023-ban kezdődhet meg a Giga Texasban.


Már nem lehet rendelést leadni a Tesla Cybertruck elektromos pickupra Európából és Kínából, mivel a jármű iránti kereslet már most is jóval meghaladja a gyártás tervezett volumenét.

A Cybertruck 2019-es bemutatóját követően egy hét alatt 250 ezer foglalás érkezett a futurisztikus megjelenésű teherautóra. Az elektromobilitással foglalkozó Electrek weboldal információi szerint a foglalások száma 2021 májusában már átlépte az egymilliós határt, jelen pillanatban pedig ez a szám már a 1,5 millióhoz közelít. Ezt a hírt a Tesla eddig még nem erősítette meg.

Amennyiben ezek a számok valósak, az azt jelenti, hogy a Cybertruck gyártásának első három évére tervezett teljes mennyiség gazdára talált. Elon Musk ezért úgy döntött, hogy leállítják a rendelések fogadását Európából és Kínából. Az észak-amerikai vásárlók továbbra is adhatnak le igénylést a pickupra, melyet a nemrég megnyitott Gigafactory Texasban gyártanak majd.

Tesla CybertruckEredetileg 2021 vége előtt el akarták kezdeni a modell gyártását, később ezt 2022-re, majd legutóbb már 2023-ra halasztották. Musk szerint az autó fejlesztése még idén befejeződik, így jövőre valóban megkezdődhet a Cybertruck gyártása.

A villanyos pickup két-, három- illetve négymotoros verzióban lesz elérhető. Musk megerősítette, hogy a gyártás a quad-motor kivitellel fog kezdődni és egyfajta technológiai csúcsmodell lesz, amelyben rengeteg futurisztikus megoldással találkozhatunk majd.

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

Forrás:

Carscoops