Létrehozva: 2022-01-05 14:08:55

A BlackBerry korábbi vezetője lesz a Volvo új vezérigazgatója

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Håkan Samuelsson távozik a Volvótól, de egy darabig még a Polestar elnöke marad.


Fontos változások zajlanak a Volvo háza táján, ugyanis a cég jelenlegi ügyvezetője, Håkan Samuelsson március 21-én elhagyja posztját, a helyét pedig Jim Rowan veszi majd át a svéd autógyártó élén. 

Samuelsson hivatalosan 2010-ben csatlakozott a Volvóhoz, és 2012 óta tölti be a cég ügyvezetői pozícióját. A változással kapcsolatban kiadott hivatalos sajtóközleményből kiderül, hogy a szakember távozása egybeesik szerződésének lejártával, amelyet nem kívántak megújítani. Olyannyira, hogy Samuelsson nem marad a Volvo kötelékében sem, és távozik a cég igazgatótanácsából is. Mivel a Polestar részvényeit idén tervezik tőzsdére vinni, így amíg ez a folyamat le nem zajlik, a vállalat elnöki teendőit még biztosan Samuelsson látja majd el. 

A Volvo sajtóközleményében kiemelte, az új vezérigazgató személyének kiválasztásával kapcsolatban kiemelt jelentőséggel bírt, hogy komoly tapasztalattal rendelkezzen a technológia, a szoftverek, valamint a digitális és fogyasztói termékek területén. Ez az ember végül Jim Rowan lett, az Ember Technologies jelenlegi vezérigazgatójára, aki korábban ugyanezt a pozíciót töltötte be a Dyson Group, illetve a BlackBerry vállalatoknál is. 

Megbízásával kapcsolatban Rowan kihangsúlyozta, az autóipar jelenleg egy rendkívül fontos átalakuláson esik át. Vezetőként ezt a folyamatot szeretné új szintre emelni, és tovább erősíteni azokat a törekvéseket, melyeket a Volvo az innováció, a technológia, a biztonság, a minőség, valamint a fenntarthatóság terén jelenleg is véghez visz. 

Weboldalunkon is elérhetőek a Volvo modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1