Létrehozva: 2021-12-23 11:30:34

BMW i4 lett a jelenleg kapható egyik leghatékonyabb villanyautó

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
Az Electrifying.com létrehozta az elektromos autók energiahatékonyságát rangsoroló E-Rating rendszert.

Annak ellenére, hogy a BMW hivatalosan még meg sem kezdte a tisztán elektromos i4 kiszállítását, máris hatalmas az érdeklődés a bajor gyártó tisztán elektromos négyajtós kupéja iránt. Olyannyira, hogy a brit Electrifying.com máris a jelenleg kapható egyik leghatékonyabb villanyautónak kiáltotta ki.

A kiadvány létrehozta az E-Rating névre hallgató rangsorolási rendszert, amelynek célja, hogy segítse a vásárlókat az elektromos járművek hatékonyságának megértésében. Az E-Rating algoritmus számos tényezőt figyelembe vesz, többek között azt, hogy a jármű az elektromos energiát milyen hatékonyan konvertálja megtett kilométerekké, milyen sebességgel lehet feltölteni az akkumulátort, valamint olyan, az energiafogyasztás csökkentését célzó funkciókat, mint a hőszivattyúk, az intelligens fékenergia-visszanyerés és a klíma előkondicionálása.

Az elektromos járművek hatékonyságát egy A++ és E között terjedő skálán értékelik, a BMW i4 és a Tesla Model 3 pedig a legmagasabb A++ minősítést kapta. Ezzel szemben a Mercedes EQV kisbusz az egyetlen jármű, amelyet E minősítéssel láttak el. 

Az Electrifying.com kiszámolta, hogy az A++ és az E minősítés között mintegy 580 font (aktuális árfolyamon átváltva 251 ezer forint) különbség tapasztalható 16 ezer kilométer (10 ezer mérföld) megtétele során az energia felhasználásának hatékonysága alapján. 

Ezenkívül a feltöltési időket is figyelembe vették. A kevésbé hatékony hajtáslánccal rendelkező autók több időt töltenek a töltőre csatlakoztatva, mind az alacsonyabb töltési teljesítmény miatt, mind azért is, mert egyszerűen több energiára van szükségük a közlekedés során.

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás: 

BMW BLOG