Létrehozva: 2017-02-27 16:18:00

10+1 márkaspecifikus applikáció

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az autógyártók világszerte korai szakaszban járnak, az okostelefon és az autó közötti stabil kapcsolat létrehozásában. Még csak most kezdik kihasználni az okostelefonok nyújtott távvezérlési lehetőségeket, az ajtók becsukásától, a teljes körű diagnosztikán át


1. Audi

Az Audi eddigi alkalmazásai felületesnek mondhatóak, viszont az új Virtual Cockpit HUD lenyűgözően sikerült. Sajnos az autó regisztrációja nem megy olyan egyszerűen. Azonban ha azon szerencsések közé tartozol, akinek A3 E-tronja van, akkor elég annyit tudnod, hogy az Audi E-tron specifikus app-ja képes közölni az akksi töltöttségi szintjét, távvezérlésű a belső klíma rendszer, nyomon követhetőek eddigi útvonalaid, és képes vagy időzíteni az autó bármelyik funkcióját is.  

Audi applikáció

2. BMW

A Bimmeresek applikációjáról az évek alatt sok sztori kapott szárnyra, miszerint az egyes modelleknek nincs meg a megfelelő kapcsolódási hardware-e, és így titokzatosan működnek. Viszont, ha a BMW Connected alkalmazása működőképes, akkor lehetővé teszi a kapcsolódást az autó számos rendszeréhez, akár képes vagy ellenőrizni, nem e maradt nyitva a tetőablakod. Sajnos, itt ér véget a hasznos dolgok listája, a maradék lehetőségek között a diagnosztika található, amit egyébként a műszerfalon is leolvashatsz.

BMW applikáció

3. Ford

A Ford úgy döntött, hogy az egyszerűség kedvéért csak azokat célozza meg, akik hajlandóak előfizetnek ezért a szolgáltatásért. Az alkalmazás dizájnja egy kulcshoz hasonlít, amin csak négy gomb található: zár, nyit, keres, indít. Azok a Ford tulajdonosok, akik rendelkezik  Microsoft Sync rendszerrel a telefonjukon, könnyedén összehangolhatja a segítségével az autójukat, mivel a Sync már megtalálható a legtöbb Fordban.

Ford applikáció

4. Hyundai

A gyártó meglehetősen sok ügyfelét idegesíti fel azzal, hogy az applikáció kapcsolódása az autóhoz ritkán működik gond nélkül. Jó ötlet távvezérléssel elindítani az autót, és beállítani a hőmérsékletet, az viszont annyira nem jó, amikor azt hitted hogy beindítottad, és csak akkor derül ki, hogy igazából nem is, amikor odaérsz hozzá.

Hyundai applikáció

5. Infiniti

A minden oldalról kamerákkal körülvett és jól megtervezett érintőképernyő fémjelzi a Nissan nagyobb testvérét. Az applikációja unalmasnak mondható, de a jó dolgok mind megtalálhatóak benne, és tartalmaz egy hasznos funkciót, úgynevezett Drive Zone-t, ami jelez, ha az autód megy valamerre amerre éppen nem kéne.

Infiniti applikáció

6. Land Rover

Ha Land vagy Range Rover van a tulajdonodban, akkor több lehetőséged van, mint a legtöbb autósnak odakint az utakon. A Land Rover alkalmazása lehetővé teszi, hogy egy helyen irányíts minden lehetőséget. A biztonsági beállítások segítenek ellenőrizni, hogy biztosan bezártad az autódat, a GPS pedig segít megtalálni a zsúfolt parkolóban hagyott négykerekűt. Visszaellenőrizheted eddigi utjaidat, ami jól jöhet, ha a cég fizeti az üzemanyag árát!

Rover applikáció

7. Lexus

Más autógyártóval egyetemben, a Lexus is egy teljes programcsomagot kínál, de őszintén, kinek van szüksége arra, hogy a Lexus mondja meg a moziműsort? Az applikáció hasonló funkciókat lát el, mint a fent említett Land Rover rendszer. Sajnos, az alkalmazás 2016 novemberében frissült utoljára, és a Lexus tulajdonosok szerint, rengeteg hibával rendelkezik még mindig. Az évi 250 dolláros előfizetés ellenére, a Lexus tulajdonosoknak ki kell tartania, amíg a gyártó nem virít valami használhatót.

Lexus applikáció

8. Mercedes

A bajorok ismételten magasra próbálják tenni a mércét. Természetesen, mint az autóik, az applikációjuk is a prémium kategóriába sorolható. Eltekintve a szokásos zár/nyit funkcióktól, a Benz újított egy „Valet” módot, ami jelzi, ha az autó mozgásba lendülne, engedély nélkül. Ez egy aprócska védelmi megoldás, amit egyébként utólag szoktak az autókba kérni.

Mercedes applikáció

9. Porsche

Vannak jó dolgok a Porsche alkalmazásában, de akad néhány megmagyarázhatatlan is, nevezetesen, hogy be tudod zárni az ajtókat, de kinyitni már nem: marad a kulcsos módszer. Ezen idegesítő tulajdonsága mellet, az ablakokat és a klímaberendezést lehet irányítani az app segítségével.

Porsche applikáció

10. Volkswagen

Azt gondolom a károsanyag kibocsátási botrány lehet a fő oka annak, hogy a Volkswagen alkalmazása képes elemezni és diagramokat készíteni a fogyasztásról. A zárakat a távolból is le lehet zárni, és a klímaberendezést is a messzeségből képesek vagyunk irányítani, de leginkább a diagnosztikai képessége teszi nyerővé az applikációt.

Volkswagen applikáció

11. Tesla

Nincs az a lista, amit ne tenne teljessé a Tesla, ha a technikáról van szó. Csak szimplán a legjobbnak értékelt applikációként jelenik meg a Tesla fejlesztése,  ami átfogóbb diagnosztikát ad a többi appnál. A megbízhatóság repíti a lista legelejére az alkalmazást, még ha a távolról indítás funkciója hiányzik is belőle.

Tesla applikáció

Forrás:

Ajánlott cikkeink: