Létrehozva: 2019-04-05 11:51:17

Top 8 Tesla hajtáslánccal felszerelt őrült jármű

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Ezeket a többnyire klasszikusnak számító autókat elektromos meghajtással láttak el, az eredmény a legtöbb esetben brutális gyorsulás lett


Furcsa öszvérek következnek ebben a felsorolásban, melyekről sokszor nem is lehet ránézésre megállapítani, hogy milyen modern rendszer dolgozik bennük. Az biztos, kreativitásból nem volt hiány, ahogyan a pénzt sem sajnálták ezeknél a projekteknél. Íme 8 olyan elektromos autó, melybe Tesla hajtást szereltek.

8. 2018-as Tesla Sand Truck Racer

Az amerikai Don Swadley már egy ideje elektromos hajtású homokfutóval versenyez, a legújabb frissítése azonban az volt, amikor egy karambolos Tesla Model S-ből szerelte át a hajtásláncot autójába. Az alig 1200 kilós járműbe a Tesla Performance RWD technológia homokra optimalizált változata került, melyhez egy 22 kilowattórás akkucsomagot kapcsolt. Ez a konfiguráció nagyjából 50 kilométernyi autózásra elegendő.

2018-as Tesla Sand Truck Racer oldalról

7. TesFalia (2013 óta)

A kempingezés sokak számára egy ideális kikapcsolódási tevékenység, bizonyos ikonikus járműveket ezzel a szabadtéri időtöltéssel azonosítanak be. Ilyenek a Volkswagen Westfalia modellek is, melyek a Transporter lakóautó verzióinak mondhatók. Otmar Ebenhoech régóta foglalkozik ilyen járművek villanyosításával, többnyire Tesla technológia felhasználásával. Az egyik legőrültebb projektje, melynek során két T3-as kisbuszt hegesztett össze egy hosszított járművé, melynek mozgatására a Tesla elektromos hajtásláncát használta fel. Gazdája csak „Stretchla” néven emlegeti az egyedi lakóautót.

Tesla-Westfalia lakóautó hátulról

6. 1979-es Porsche 911 Roadster

A brit székhelyű Electric Classic Cars 2017-ben végezte el ennek a targatetős sportautónak a restaurálását, melynek során elektromos hajtással látták el. A technika egy Tesla Roadster-ből származik, mellyel a Porsche 5,5 másodperc alatt van százon, mindezt hangtalan suhanással teszi. A járműbe 54 kilowattórás akkucsomag került, így valós használati értéke van ennek a modernizált 911-esnek.

1979-es Tesla-Porsche 911 elölről

5. 1981-es Teslonda Accord

A felsorolás egyik legőrültebb koncepciója ez a régi japán vasba ágyazott modern technika. Egy szotfver vállalat vezetője, Jim Belosic fogott egy Honda Accordot, és egy Tesla Model S P85 motorját, inverterét, és egyéb kiegészítőit szerelte bele. Az akkumulátorok egy Chevrolet Voltból származnak, az új hajtással pedig megtízszereződött az Accord ereje, most 535 lóerőt produkál. Egyedi futómű is került az autó alá, a gyorsulása pedig eszelős lett, 2,7 másodperc alatt van százon ez a jószág.

1981-es Tesla-Honda Accord oldalról

4. 2010-es Audi S5

Ez egy olyan átépítés, melyet bárki megrendelhet Samuel Polyaktól, aki New Jerseyben foglalkozik járművek elektromossá alakításával. Most épp egy Audi S5-be faragta bele a Tesla rendszerét, mindezt úgy, hogy megmaradt az autó összkerékhajtása. A villanyos S5 jelenleg 500 lóerőt tud, hatótávja pedig 300 km környékén van.

2010-es Tesla-Audi S5 motortere

3. Shelby Cobra 427

Teljesen átalakították a kasztnit annak érdekében, hogy beférjen a villanyos rendszer ebbe a régi Cobra 427-be. Egy bukókeretet is beszereltek biztonsági okokból, a hajtásról pedig a Tesla Model S-ből átemelt szisztéma gondoskodik. Az autó 415 lóerőre képes, de versenyeken ennél alacsonyabb teljesítményen dolgozik, szintén a biztonság érdekében. Az energia tárolására egy Kia Soul akkupakkját használják, mely 30 kilowattórás.

Tesla-Cobra 427 oldalról

2. 2006-os Honda S2000

Nem aprózták el a dolgot ennél a Hondánál sem, a teljes hátsó tengelyt kicserélték egy Tesla Model S-ére, hajtással és fékekkel együtt. A motor egy P100D egység, melyhez két Chevrolet Volt akkucsomagot kapcsoltak. A kanadai tuningműhely extra erősítéseket rakott a kasztniba annak érdekében, hogy a 650 lóerő ne szakítsa szét. Az S2000 így 2,5 másodperc alatt éri el a 100-as tempót.

2006-os Tesla-Honda S2000 oldalról

1. 1949-es Mercury Coupe

A Mercury EV Derelict névre keresztelt jármű egy Los Angelesben található műhelyből került ki. A 2018-as SEMA Shown is bemutatott jármű Rat (patkány) stílusú csodagéptől mindenki egy V8-as motort vár, ám ebben is Tesla technika lapul. A 85 kilowattórás akkupakkot Tesla töltővel lehet táplálni, melynek csatlakozóját a régi tanksapka nyílásához helyezték.

Tesla-Mercury Coupe elölről

Forrás:

Ajánlott cikkek: